Fodbold nyheder

Norsk supertalent er årets Golden Boy

Af Magnus Kisbye

20-årige Erling Braut Haaland er stormet frem på den internationale fodboldscene. Nu kan han kalde sig Golden Boy-vinder 2020.

Ina Fassbender/Reuters/Ritzau Scanpix
Ina Fassbender/Reuters/Ritzau Scanpix

Du har muligvis levet under en sten, hvis du ikke har hørt navnet Erling Braut Haaland. Den norske komet tog først den østrigske Bundesliga med storm i RB Salzburg og siden den bedste tyske række for Dortmund. Han har bombet mål på samlebånd i de seneste sæsoner, og det har nu betydet, at han har scoret sig titlen som Golden Boy-vinder 2020.

Det er det italienske medie Tuttosport, der hvert år uddeler prisen til den bedste spiller i Europa under 21 år. Valget af Haaland er faldet på baggrund af en afstemning blandt 40 sportsjournalister fra hele verdenen.

- Drengen, der kommer fra landet med isen og fjordene, har imponeret alle og har fortjent vundet Golden Boy 2020, skriver Tuttosport ifølge TV2 Sport.

- Han er den første nordmand, den første skandinaviske, den første nordiske mand til at vinde, hvilket er en stor overraskelse, fordi han kommer fra et land, hvor fodbold bestemt ikke er nationalsporten.

Siden Dortmund købte den norske angriber i RB Salzburg, er det blevet til 27 mål i 29 kampe for det tyske mandskab, som i øvrigt også har listens nummer fire, Jadon Sancho, på holdkortet. Ifølge det britiske medie Sportsbible fordeler top 10 sig således:

1. Erling Braut Haaland, Dortmund
2. Ansu Fati, FC Barcelona
3. Alphonso Davies, Bayern München
4. Jadon Sancho, Dortmund
5. Eduardo Camavinga, Stade Rennais
6. Dejan Kulusevski, Juventus
7. Phil Foden, Manchester City
8. Dominik Szoboszlai, RB Salzburg
9. Bukayo Saka, Arsenal
10. Vinicius Jr., Real Madrid

Mere om Erling Håland

Mere om Dortmund

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - LazioChampions League - Ferencváros - BarcelonaChampions League - Manchester U - Paris SGChampions League - Sevilla - Chelsea