ALT om VM

Fodbold nyheder

Joao Felix – Bedre end Ronaldo

Af Torsten Brix

Portugals bedste og Atleticos fremtid er blot 22 år...
Article image
Den 10. november 1999 blev Joao Felix født i Viseu i Portugal. Dermed har han blot rundet sin 22-års fødselsdag og omkring hans sidste fødselsdag lavede han fire mål i to La Liga-kampe, hvilket fik den store spanske sportsavis ”AS” til at lave en forside med den unge Joao Felix med overskriften ”El futore del Atletico”.


”El futore” – fremtiden – lægger nemlig for fødderne af Joao Felix, som i 2019 blev kåret til ”Golden Boy”. Præstationerne omkring denne titel åbnede op for det store skifte fra Benfica til Atletico, hvor han i debutsæsonen spillede hele 36 kampe, 2.483 minutter – men det blev kun til ni mål og tre assists. Herefter har han løftet niveauet under det umenneskelige pres, som han spiller under – for han bliver meget ofte sammenlignet med selveste Cristiano Ronaldo.


Bedre end Ronaldo?
Tilbage i februar 2019 var Ronaldo til Lissabon-derbyet imellem Sporting og Benfica på Estadio Jose Alvalade. Superstjernen var imponeret over en lille playmaker, som også fungerede som hængende angriber – navnet på den unge meget spændende spiller var Joao Felix. Gæsternes nr. 79 scorede og blev kåret til kampens bedste spiller, efter der blandt andet også var begået et straffespark på ham i 4-2-sejren. Efter kampen jokede Benficas tidligere vicepræsident Rui Gomes da Silva ved at sige:

- Portugals bedste spiller var i dag på Alvalade… og det må have været specielt for Ronaldo at være her og se ham spille…

Noget af en omvæltning for Felix der blot 18 måneder forinden havde fået debut på Benfica-holdet, men sidenhen havde gjort sig positivt bemærket ved blandt andet at lave et hattrick imod Europa League-overraskelsen fra Eintracht Frankfurt.


Hattricket gjorde, at han blev den yngste nogensinde til at lave tre mål i samme Europa League-kamp. Så på den relativt korte tid viste han sig at være klinisk foran mål, men også hovedstødsstærk, hvilket minder meget om den oplagte sammenligning med landsmanden - Ronaldo.

Ronaldo har i øvrigt også superagenten Jorge Mendes, som Felix også har, og han skaffede Felix en drømmekontrakt i Atletico Madrid men klubber som Milan, Juventus, Real Madrid, Liverpool, Manchester City og United var også nævnt. Så rigtig mange ville have kontrakt med den unge spiller, som kan komme til at være overalt i Europas fodboldoverskrifter i de kommende år. Denne omvæltning for knægten har ikke været uden omkostninger. Til et event hos Adidas gav han et sjældent interview, men også indblik.

- Jeg bliver kontaktet hele tiden på de sociale medier, men jeg afviser dem altid. Det har ikke altid været sådan. Tidligere checkede jeg alle beskeder, som jeg modtog, men pludselig begyndte jeg at få nogle ubehagelige henvendelser. Herefter er jeg stoppet med at læse alt, hvad der bliver skrevet om mig, sagde Felix, inden han ærligt slog fast:

- Det kunne være lækkert at prøve at spille ved siden af Ronaldo, fordi han er den bedste.

Men hvem er bedst - Ronaldo eller Felix, som er i rivende udvikling. Ifølge Transfermarkt så steg hans værdi med hele 3.000 % på blot én sæson, og glem nu ikke, at som 15-årig tog han sydpå fra Porto til rivalerne Benfica. Hvorfor lod de ham gå? Sikkert noget de undrer sig over på Estadio Jose Alvalade – Sportings hjemmebane… måske gjorde Ronaldo det samme?

I efteråret 2019 kom nok en speciel oplevelse for unge Felix, da Atletico Madrid slog Juventus med 2-1, for Felix overskyggede helt idolet Ronaldo, da han lavede to mål i første halvleg. Han scorede også i første halvleg, da Manchester United gæstede Wanda Metropolitano i 2022 og begge gange viste, hvorfor den spanske hovedstadsklub betalte 900 millioner kroner for ham.

Nu vil fremtiden vise, om Felix får samme succes i den spanske hovedstad som landsmanden - Ronaldo – har haft. Atleticos fremtid… det er han i hvert fald en del af!

Mere om João Félix

Mere om Atlético

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik