ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Joao Felix - Portugals bedste og Atleticos fremtid

Af Torsten Brix

”Den næste Ronaldo” runder 21 år og er formstærk…

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 10. november 1999 blev Joao Felix født i Viseu i Portugal. Dermed har han lige rundet sin 21-års fødselsdag, og han har fået nogle gode ”fodboldgaver” op til denne dag. Han har lavet fire mål i de sidste to La Liga-kampe og det fik den store spanske sportsavis ”AS” til at lave en forside med den unge Joao Felix med overskriften ”El futore del Atletico”.

”El futore” – fremtiden – lægger nemlig for fødderne af Joao Felix, som i 2019 blev kåret til ”Golden Boy”. Præstationerne omkring denne titel åbnede op for det store skifte fra Benfica til Atletico, hvor han i debutsæsonen spillede hele 36 kampe, 2.483 minutter – men det blev kun til ni mål og tre assists. Herefter har han løftet niveauet under det umenneskelige pres, som han spiller under – for han bliver meget ofte sammenlignet med selveste Cristiano Ronaldo.


Bedre end Ronaldo?
Tilbage i februar 2019 var Ronaldo til Lissabon-derbyet imellem Sporting og Benfica på Estadio Jose Alvalade. Superstjernen var imponeret over en lille playmaker, som også fungerede som hængende angriber – navnet på den unge meget spændende spiller var Joao Felix. Gæsternes nr. 79 scorede og blev kåret til kampens bedste spiller, efter der blandt andet også var begået et straffespark på ham i 4-2-sejren. Efter kampen jokede Benficas tidligere vicepræsident Rui Gomes da Silva ved at sige:

- Portugals bedste spiller var i dag på Alvalade… og det må have været specielt for Ronaldo at være her og se ham spille…

Noget af en omvæltning for Felix der blot 18 måneder forinden havde fået debut på Benfica-holdet, men sidenhen havde gjort sig positivt bemærket ved blandt andet at lave et hattrick imod Europa League-overraskelsen fra Eintracht Frankfurt.

Hattricket gjorde, at han blev den yngste nogensinde til at lave tre mål i samme Europa League-kamp. Så på den relativt korte tid har han vist sig at være klinisk foran mål, men også hovedstødsstærk, hvilket minder meget om den oplagte sammenligning med landsmanden - Ronaldo.

Ronaldo har i øvrigt også superagenten Jorge Mendes, som Felix også har, og han skaffede Felix en drømmekontrakt i Atletico Madrid men klubber som Milan, Juventus, Real Madrid, Liverpool, Manchester City og United var også nævnt. Så rigtig mange ville have kontrakt med den unge spiller, som kan komme til at være overalt i Europas fodboldoverskrifter i de kommende år. Denne omvæltning for knægten har ikke været uden omkostninger. Til et event hos Adidas gav han et sjældent interview, men også indblik.

- Jeg bliver kontaktet hele tiden på de sociale medier, men jeg afviser dem altid. Det har ikke altid været sådan. Tidligere checkede jeg alle beskeder, som jeg modtog, men pludselig begyndte jeg at få nogle ubehagelige henvendelser. Herefter er jeg stoppet med at læse alt, hvad der bliver skrevet om mig, sagde Felix, inden han ærligt slog fast:

- Det kunne være lækkert at prøve at spille ved siden af Ronaldo, fordi han er den bedste.

Ronaldo er stadigvæk den bedste, men måske ikke længe. For Felix er i rivende udvikling. Ifølge Transfermarkt så steg hans værdi med hele 3.000 % på blot én sæson, og glem nu ikke, at som 15-årig tog han sydpå fra Porto til rivalerne Benfica. Hvorfor lod de ham gå? Sikkert noget de undrer sig over på Estadio Jose Alvalade – Sportings hjemmebane… måske gjorde Ronaldo det samme?

I efteråret 2019 kom nok en speciel oplevelse for unge Felix, da Atletico Madrid slog Juventus med 2-1, for Felix overskyggede helt idolet Ronaldo, da han lavede to mål i første halvleg. Dette viste, hvorfor den spanske hovedstadsklub betalte 900 millioner kroner for ham. Nu vil fremtiden vise, om Portugals bedste - Felix - får samme succes i den spanske hovedstad som landsmanden - Ronaldo – har haft. Atleticos fremtid… det er han i hvert fald en del af!

Mere om João Félix

Mere om Atlético Madrid

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik