T. Werner (10), T. Werner (41), T. Abraham (50)
D. Henrique (40)
Victor Nyrup

Chelsea vinder sikkert uden corona-ramte Havertz

Chelsea sikrer sig et godt udgangspunkt i gruppe E efter en sikker 3-0 sejr over franske Rennes.
Chelsea mødte her til aften Rennes hjemme på Stamford Bridge, i en kamp som bød på flere dramatiske øjeblikke både på og udenfor banen.

Dramatikken startede allerede en lille time inden startfløjtet i London, da det kom frem, at Chelseas nyindkøbte stjerne Kai Havertz har testet positiv for coronavirus, og derfor er gået i selvisolation.

Udover Havertz´ fravær stillede de kongeblå fra Vestlondon i noget der kunne minde om stærkeste opstilling. Det franske udehold måtte undvære flere vigtige spiller som Daniele Rugani og den 17-årige franske landsholdsspiller Edoardo Camavinga, da de begge var ude med skader.

Der skulle kun gå otte minutter af opgøret, før et velspillet Chelsea-angreb endte hos Timo Werner. Tyskeren fik tilkæmpet sig et straffespark, da Inter-lejesvenden Dalbert nedlagde den tidligere Leipzig-stjerne. Werner tog sig selv af straffesparket, som han sparkede ind bag Alfred Gomis i Rennes målet, selvom den store senegalesiske målmand fik hånden på.

Efter scoringen blev det en taktisk affære uden så mange store chancer. Rennes havde faktisk bolden mest og stod solidt defensivt, men de genererede ikke mere end et par halve chancer på indlæg til deres angriber Sehrou Guirassy.

Hjemmeholdet kom heller ikke frem til det store på egen hånd, men de fik igen hjælp af Dalbert efter en god halvtime, da brasilianeren fik hånden på et afrettet skud, og begik sit andet straffespark og blev vist ud for to gule kort. Igen er det Werner som lagde bolden på pletten, og denne gang smadrede han den op i nettaget uden chance for Gomis.

Chelsea pressede Rennes langt tilbage i de resterende 10 minutter, men halvlegen sluttede 2-0 på to straffesparksscoringer af Timo Werner.

Der skulle ikke gå længe af anden halvleg, før det skulle blive endnu sværere for Rennes at få noget med hjem til vest Frankrig. Et rigtig fint indlæg fra Reece James endte ved Tammy Abrahams venstrefod, og så stod der 3-0 til ”The Blues”.

Efter scoringen stod Chelsea længere tilbage på banen, og Frank Lampard benyttede det tæt på sikre resultat til at spare blandt andet Kante, Abraham og Chilwell, som Chelsea-manageren hev ud efter en times spil.

Begge hold kom frem til nogle få chancer, efter at Chelsea gav Rennes mere tid på bolden, og franskmændene satsede lidt mere offensivt i kampens sidste 20 minutter. Chelseas største chance i slutfasen kom, da den indskiftede Chelsea-angriber Olivier Giroud brændte en stor chance med et kvarters tid igen. Rennes fik faktisk bolden ind bag deres tidligere målmand Edouard Mendy, men målet blev korrekt annulleret for offside.

Med det resultat holder englænderne buret rent for femte gang i træk og fører gruppe E, mens Rennes ligger sidst. Begge hold har dog stadig spændende kampe at se frem til i turneringen, da Chelsea fortsat er lige på point med Sevilla i toppen af gruppen, mens Rennes ligeledes er a point med Krasnodar i kampen om den Europa League-givende tredjeplads.