Italien: Serie A
FT
1 - 2
(1 - 2)
Crotone
Atalanta
S. Nwankwo (40)
L. Muriel (26), L. Muriel (38)
Stefan Lindahl

Effektive Muriel sikrede Atalanta vigtig sejr

Det blev ikke til tre Serie A-nederlag i træk for Atalanta, da Bergamo-klubben på udebane lørdag eftermiddag vandt over tabellens bundprop Crotone.
I lørdagens tidlige Serie A-kamp var Atalanta på besøg på hos den syditalienske oprykker-klub Crotone. Begge hold kom til kampen med desperat brug for en sejr. Atalanta havde tabt deres seneste to Serie A-kampe, og gæsterne lå placeret på tabellens absolutte sidste plads.

Atalanta lignede da også et hold, som havde tænkt sig at besejre oprykkerne i dagens opgør. Luis Muriel var første mand fra gæsterne til at teste den 37-årige Alex Cordaz i Crotone-buret. Efter en lille halv times spil måtte keeperen dog bøje sig for den colombianske skarpretter. Gæsternes midtbanespiller Ruslan Malinovsky fandt smart Muriel, og angriberen viste stor sikkerhed foran hjemmeholdets mål, og bragte dermed gæsterne i front.

Ti minutter senere var den gal igen for Crotone. Både Luis Muriel og Alejandro Gomez havde testet Cordaz yderligere, og det var da også førstnævnte som udbyggede Atalantas føring. Cordaz spillede bolden lige ud i fødderne på Remo Freuler i en fuldstændig ufarlig situation. Schweizeren fandt hurtigt Muriel, som endnu engang vandt duellen med Crotone-keeperen.

Hjemmeholdet fra Crotone startede ligesom i deres seneste kamp mod Cagliari med spil-overtaget. Det kastede dog ikke mange chancer af sig. Blot et skud stod oprykkerne noteret for efter 40 minutter, og det var efter en solo-tur fra wingbacken Arkadiuzs Reca, som er udlånt til Crotone fra netop Atalanta.

Netop det 40. minut blev dog interessant. For første gang i kampen fik hjemmeholdet strikket et ordentlig angreb sammen, og det gav pote. Angriberen Simy blev lidt tilfældigt spillet fri i Atalanta-feltet, og den store nigerianer svigtede ikke på gæsternes første reelle mulighed.

Derfor måtte Atalanta nøjes med at føre med en til halvleg, selvom gæsterne havde haft chancerne til mere, væsentligt mere.

Crotones plan fra anden halvlegs start var tydelig. Man ville stille sig lavt på egen halvdel og håbe på en omstillingsmulighed.

Defensivt slap hjemmeholdet godt afsted med deres strategi. Atalantas træner skiftede både Duvan Zapata og Josip Ilicic ind fra anden halvlegs start. Selvom de to ny-indskiftede mål-farlige spillere fik bolden slæbt med ind i feltet, så holdte den velorganiserede defensiv favoritterne fra de helt store tilbud langt ind i halvlegen. Faktisk havde Cordaz i Crotone-målet ikke meget andet at lave end at sparke målspark engang imellem i den første halvdel af halvlegen

Offensivt kom hjemmeholdet også tæt på et par gange. Først opstod en mulighed til Simy, som fik taget et for langt træk ind i favnen på Atalantas keeper Marco Sportiello. Dernæst var det Simys angrebsmakker Junior Messias, som havde den helt store mulighed. Crotone-profilen afdriblede Sportiello, men en kanon aktion fra Freuler, som timede sit indgreb til perfektion, holdte Messias fra at udligne.

Efter Junior Messias’ mulighed vågnede Atalanta-spillerne, og der stod derefter Atalanta på resten af kampen. Gæsterne kom tæt på det udbyggende føringsmål, men ind ville kuglen ikke. De to største muligheder tilfaldt Malinovsky og indskiftede Zapata.

Den store mulighed til Malinovsky opstod efter en Atalanta-omstilling, hvor midtbanespilleren blev sendt helt fri afsted af Ilicic. Cordaz kom dog flot ud af sit mål, og afværgede situationen. Muligheden til Zapata opstod efter tålmodigt Atalanta-spil foran gæsternes felt. På kanten af feltet fik målmageren bolden, men den ellers meget træfsikre colombianer sendte bolden snært forbi den ene opstander.

Eftersom scoringerne i anden halvleg udeblev, så kunne Luis Muriel notere sig status som den helt store helt for gæsterne med sine to kasser i første halvleg af lørdag eftermiddags tidlige Serie A-kamp.

Med sejren har Atalanta fortsat aldrig tabt tre Serie A-kampe i streg med Gian Piero Gasperini som træner. Crotone er stadig fanget helt i bunden af tabellen med kun et enkelt point. Derudover har begge hold fortsat deres første Serie A-clean sheet til gode i indeværende sæson.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER