Club Brugge - Dortmund

Europa: Champions League
Club Brugge
Jan BreydelstadionFuld tid0-3
Dortmund T. Hazard (14), E. Håland (18), E. Håland (32)
OptaktLineupVideo

Optakt:
Brugge - Dortmund

Af Christian Kern Hansen

Noget overraskende er det hjemmeholdet der har flest point efter de første to kampe i gruppe F, og der er derfor et kæmpe pres på de tyske gæster, når de onsdag aften vender tilbage til den belgiske by.

Article image

Kommentar:
De tyske gæster fra Ruhr-distriktet Dortmund startede ud med at levere en noget tam indsats mod puljens førerhold fra Lazio, da man tabte i Rom med 3-1, og der herskede undrende blikke blandt ledelsesfolkene i den tyske storklub efter en sådan intetsigende præstation. Heldigvis for onsdagens gæster vandt man et par dage efter det velkendte Derby "Revierderbyet" mod ærkerivalerne fra Schalke 04, og tidligere på ugen formåede man gennem hårdt arbejde at nedlægge russiske Zenit med 2-0 på hjemmebane i puljen. Dortmund går derfor ind til kampen med fornyet håb for en placering der indebærer videre avancement, mens det belgiske hjemmehold har set stærke ud i de to første kampe, og har med en sejr over Zenit i Rusland, samt et enkelt point mod den anden gruppefavorit Lazio for alvor bemærket sig som en svær modstander for de store hold. I den hjemlige belgiske liga kæmper klubben som forventet også med i toppen af Jupiler Pro League, og der er ingen tvivl om, at Dortmund skal levere en koncentreret og stærk præstation, hvis de skal pligtsejre på den belgiske vestkyst.

I weekenden måtte belgierne dog noget slukøret gå fra hjemmebanen i Brugge med et 2-2-resultat mod Mechelen, efter i første halvleg at have bragt sig foran 2-0. Omvendt positivt gik det for Dortmund, der på udebane mod Bundesliga-oprykkerne Bielefeld i anden halvleg ved hjælp af to scoringer fra kaptajnen Mats Hummels, vandt den drilske udebanekamp med 2-0. Dortmund indtager i øjeblikket andenpladsen i Bundesligaen, kun forårsaget af en dårligere målscore end CL-vinderne Bayern München. Netop Bayern møder Dortmund på hjemmebane lørdag-aften, og måske kunne dette betyde, at holdet enten vil spare et par af profilerne, eller spare en smule på kræfterne forud for det uhyre spændende og vitale opgør mod den direkte konkurrent om det tyske mesterskab. Betydningen af denne kamp er dog heller ikke til at undervurdere, og det er dermed forventeligt, at Dortmund kommer med en stærk opstilling i Belgien.

Dette er en af de mange kampe i gruppen som alle forventer, at Dortmund vinder , og et pointtab i Belgien vil sætte pres på den siddende schweiziske manager Lucien Favre, der ellers mere eller mindre har fået de ønskede resultater hjemme i Bundesligaen. Dortmund skal sikkert videre fra denne i manges øjne overkommelige gruppe, men måske kan det belgiske hjemmehold profitere af de færre forventninger som hjemmeholdet bliver mødt af, når den tyske gigant melder sin ankomst for anden gang på to år.

Sidste gang Dortmund gæstede det belgiske græstæppe, havde tyskerne gevaldige problemer, og kun på et heldigt tilfældigt mål, endte Dortmund med at besejre belgierne med 1-0 på udebane. Samtidig formåede belgierne i Dortmund at holde stand i en kamp der endte uden mål til følge. Med andre ord tegner onsdagens udebanekamp bestemt ikke til at blive en walkover for tyskerne, og belgierne vil uden tvivl gøre alt for at spolere en pligtsejr til Dortmund.

Karantæner og skader:
Brugge:
Hjemmeholdet fra Brugge har en enkel skade forud for opgøret, og det er deres kroatiske forsvarsspiller Matej Mitrovic, der sidder ude med en hælskade, og kroaten forventes først at være klar igen engang i starten af det nye år. Ellers skulle hjemmeholdet have alle mand klar til hvad der bliver en kæmpe kamp på eget græs.

Dortmund:
Gæsterne fra Dortmund må til den vigtige udebanekamp formentlig undvære midtbaneprofilen Emre Can, der i øjeblikket er inficeret med coronavirus, og det vides naturligvis ikke om tyskeren når at blive testet negativ inden kampen onsdag. Derudover må Dortmund formentlig se bort fra de to defensive spillere Marcel Schmelzer på venstrebacken, samt den franske stopper Dan-Axel Zagadou, der begge sidder ude med knæskader, og som først forventes klar her i starten af november-måned.

Forventede startopstillinger:
Brugge: 3-5-2
Mignolet - Lourenco - Kossounou - Deli - Diatta - Vormer - Rits - Vanaken - Sobol - Ketelaere - Dennis

Dortmund: 4-2-3-1
Bürki - Piszczek - Hummels - Akanji - Guerreiro - Delaney - Witsel - Reus - Reyna - Sancho - Håland

Bud på kampens profil:
Indkast.dk spår Dortmund unge stjernekomet Jadon Sancho til at få en betydelig rolle i udebanekampen onsdag aften i Brugge. Dortmund kommer formentlig til at være rigtig meget i boldbesiddelse, og belgierne vil derfor formentlig stå meget kompakt i kæderne, så pladsen bliver så begrænset som overhovedet muligt for tyskerne. Her forudser Indkast.dk Sancho i at spille en afgørende rolle for tyskerne, da han med sin fornemme teknik og evne til at sætte sin direkte modstander kan skabe plads for de andre Dortmund-offensivspillere, som kommer til at kæmpe for at finde rum i Belgien.

Bud på kampens resultat:
Indkast.dk spår en 2-1 sejr til gæsterne fra Dortmund, der forventes at få problemer mod et opsat belgisk mandskab, men samtidig har den individuelle klasse til at åbne belgierne op. Samtidig spår Indkast.dk også, at belgierne kommer på tavlen, og dette kunne meget vel forekomme på en omstilling, hvor Dortmund forholdsvis tunge firebackkæde kan komme på prøve, når belgierne sætter fart i deres omstillingsspil.

Kampen bliver afviklet onsdag-aften i Brugge på Jan Breydelstadion klokken 21.00. Kampens dommer er endnu ikke offentliggjort.

Club Brugge
(4-1-4-1)
88Simon Mignolet
77Clinton Mata
5Kossonou Odilon
17Simon Deli
2Eduard Sobol
26Mats Rits
10Noa Lang ↩76
25Ruud Vormer (C) ↩71
20Hans Vanaken ↩85
11Krepin Diatta
42Emmanuel Dennis ↩85
Bænk
22Ethan Horvath
9Michael Krmenčík ↪85
16Siebe Schrijvers ↪85
21David Okereke
27Youssouph Mamadou Badji
3Éder Álvarez ↪71
28Ignace Brempt
44Brandon Mechele
90Charles De Ketelaere ↪76
Dortmund
(4-2-3-1)
1Roman Bürki
24Thomas Meunier ↩84
28Axel Witsel (C)
16Manuel Akanji
13Raphaël Guerreiro
8Mahmoud Dahoud
6Thomas Delaney ↩72
32Giovanni Reyna ↩77
19Julian Brandt ↩72
10Thorgan Hazard
9Erling Håland ↩85
Bænk
25Luca Unbehaun
40Stefan Drljača
11Marco Reus ↪72
36Ansgar Knauff
2Mateu Morey ↪84
14Nico Schulz
26Łukasz Piszczek
7Jadon Sancho
20Reinier ↪85
22Jude Bellingham ↪72
30Felix Passlack ↪77
37Tobias Raschl

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik