Donetsk - Inter

Europa: Champions League
Donetsk
Oblasny SportKomplex MetalistFuld tid0-0
Inter
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Shakhtar Donetsk - Inter

Af Stefan Lindahl

Den umiddelbare duks i Champions Leagues Gruppe B, Shakhtar Donetsk, møder tirsdag aften italienske Inter på hjemmebane i Ukraine.

Article image

Kommentar:

Inter skal i aften forsøge at hente deres første Champions League-sejr i indeværende sæson, når italienerne på udebane møder formstærke Shakhtar Donetsk. I denne sæson har den ukrainske storklub kun tabt en kamp, og det var den ukrainske Super Cup-finale imod Dynamo Kiev. Selvom Shakhtar efter deres 3-2-sejr på udebane over Real Madrid er etter i Champions Leagues Gruppe B, så er statussen som ubesejret i den bedste ukrainske fodboldrække kun rækkende til en tredjeplads.

Inter derimod er kommet lidt mere svingende fra start. I første runde af Champions League-gruppespillet måtte italienerne eksempelvis nøjes med uafgjort mod Borussia Mönchengladbach. Inter var dog ikke uheldige med det ene point, de fik i den kamp, qua at Romelu Lukakus udligning først kom i overtiden. I weekenden fik Inter en sejr på 2-0 på udebane mod Genoa i Serie A, hvilket gør, at de pt. befinder sig på fjerdepladsen i den bedste italienske fodboldrække.

Shakhtar Donetsk og Inter har begge været ramt hårdt af coronavirus i de respektive spillertrupper i starten af denne sæson. Ukrainerne manglede imod Real Madrid ni spillere grundet virussen. Inter manglede imod tyske Gladbach fem spillere af samme grund.

Selvom ukrainerne endnu ikke har tabt i hverken den hjemlige liga eller i Champions League, så har de kun en gang holdt buret rent. Inter derimod har scoret i absolut alle kampe i indeværende sæson indtil videre.

De to mandskaber mødtes i august, da den resterende del af sidste sæsons Europa League-slutspil skulle afvikles i Tyskland. Her besejrede Inter ukrainerne med hele 5-0. Tidligere har Inter aldrig tabt til netop Shakhtar.

Kampens dommer er den 34-årige bulgarer Georgi Kabakov. Denne kamp er dommerens første i Champions League i denne sæson. Tidligere har Kabakov tre gange fløjtet gruppekampe i turneringen. I de tre kampe har han uddelt 13 gule og et rødt kort.

Selvom Shakhtar gjorde det onde ved Real Madrid i første runde, så er Inter klart bookmakernes favorit til aftenens kamp i Ukraine.

Skader og karantæner:

Shakhtar Donetsk:
Hos ukrainerne er Yevhen Konoplyanka, Viktor Kovalenko, Junior Moraes, Serhiy Kryvtsov alle forsat ude med coronavirus. Derudover meldes Ismaily og Fernando fortsat skadede.

Inter:
Hos italienerne har man også fortsat spillere ude med coronavirus. Det gælder for Roberto Gagliardini, Andrei Radu og Milan Skriniar. Derudover har italienerne Alexis Sanchez, Stefano Sensi og Matias Vecino ude med skader.

Forventede startopstillinger:

Shakhtar Donetsk: 4-2-3-1
Pyatov
Dodo, Khocholava, Matviyenko, Korniienko
Marcos Antonio, Maycon
Tete, Marlos, Solomon
Dentinho

Inter: 3-4-1-2
Handanovic
D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni
Hakimi, Vidal, Brozovic, Young
Barella
Lukaku, Martinez

Bud på kampens profil:

Indkasts bud på kampens forløb er, at gæsterne fra Inter allerede fra start kommer ud som lyn og torden. Selvom Romelu Lukaku i første runde stjal overskrifterne med sine to scoringer i Inters kamp mod Gladbach, så er vores bud på kampens profil belgierens angrebsmakker Lautaro Martinez. Argentineren er en evig trussel, når han har bolden i fødderne foran modstanderens felt, hvorfra han både kan afslutte og finde sin angrebsmakker. Sidste gang de to mandskaber mødtes, bidrog Martinez da også med to scoringer og et oplæg.

Bud på kampens resultat:

Vi forventer mål i aften på NSC Olimpiyskiy Stadium i Ukraine. Inter har scoret i alle kampe i indeværende sæson, og Shakhtar har i alle kampe lukket mål ind. De italienske gæster har også brug for en sejr i gruppespillet, hvis de skal holde snor i netop Shakhtar. Selvom ukrainerne gjorde det fantastisk på udebane imod Real Madrid i gruppespillets første runde, så er Indkasts bud på et resultat af aftenens kamp en Inter-sejr på 3-1.

Donetsk
(4-1-4-1)
81Anatolii Trubin
2Dodô
77Valerii Bondar
5Davit Khotcholava ↩62
15Viktor Korniienko
27Maycon de Andrade Barberan
14Mateus Martins
11Marlos Romero Bonfim (C) ↩88
8Marcos Antonio
19Manor Solomon
9Bruno Ferreira Bonfim ↩15
Bænk
1Oleksiy Shevchenko
30Andriy Pyatov
59Bogdan V'Yunnik
22Mykola Matviyenko ↪62
49Vitão
6Taras Stepanenko
7Taison Barcellos Freda ↪15
21Alan Patrick ↪88
23Vladyslav Vakula
28Marcos Cipriano
50Sergiy Bolbat
61Heorhii Sudakov
Inter
(3-5-2)
1Samir Handanovič (C)
33Danilo D'Ambrosio ↩79
6Stefan de Vrij
95Alessandro Bastoni
2Achraf Hakimi
23Nicolò Barella
77Marcelo Brozović
22Arturo Vidal ↩79
15Ashley Young ↩85
9Romelu Lukaku
10Lautaro Martínez ↩72
Bænk
27Daniele Padelli
35Filip Stankovic
50Nicholas Bonfanti
99Andrea Pinamonti ↪85
11Aleksandar Kolarov
13Andrea Ranocchia
36Matteo Darmian ↪79
42Lorenzo Moretti
14Ivan Perišić ↪72
24Christian Eriksen ↪79
44Radja Nainggolan
46Franco Orlando Vezzoni

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik