Europa: Champions League
FT
1 - 2
(0 - 1)
Lok. Moskva
Bayern München
A. Miranchuk (70)
L. Goretzka (13), J. Kimmich (79)
Daniel Fisker

Optakt: Lokomotiv Moskva – Bayern München

Lokomotiv Moskva – og det sædvanligvis velfungerende "Loko"-forsvar – skal tirsdag aften forsøge at modstå de regerende Champions League-mestre Bayern München, mens Robert Lewandowski skal forsøge at følge op på weekendens hattrick og skyde "Die Bayern" tættere på avancement fra Gruppe A og det andet Champions League-trofæ i træk.
Kommentar:

Bayern München har muligvis sat kursen mod det andet Champions League-trofæ i træk. Den sydtyske storklub fik i hvert fald en formidabel start på den nye Champions League-sæson, da den anden favorit til at gå videre fra Gruppe A – Atlético Madrid – blev besejret 4-0.

”Der FCB” startede Bundesliga-sæsonen med en 8-0-sejr over Schalke 04, hvorefter denne magtdemonstration blev fulgt op af et overraskende nederlag til Hoffenheim. De forsvarende Bundesliga-mestre har dog vundet tre kampe i træk siden nederlaget til Hoffenheim.

Lokomotiv Moskva har tilkæmpet sig andenpladsen i den russiske Premier League i de seneste to sæsoner. I 2017/18-sæsonen gik ”Loko” hele vejen og vandt russiske liga, hvilket blev fulgt op af en sidsteplads i det efterfølgende Champions League-gruppespil.

Lokomotiv Moskva fik en godkendt start på denne sæsons Champions League-gruppespil, da den russiske hovedstadsklub fik et enkelt point med fra Salzburg efter åbningskampen mod Red Bull Salzburg.

”Loko” har – med enkelte udsving – haft en god start på den nye sæson. Lørdagens kamp mod Rotor Volgograd, som ikke havde vundet en eneste kamp i denne sæson, endte med et nederlag for Champions League-aktuelle Lokomotiv Moskva, som indtager fjerdepladsen i den russiske Premier League.

Lokomotiv Moskva og Bayern München har mødt hinanden to gange tidligere – også i en europæisk klubturnering. Tirsdagens to modstandere mødtes i første runde af UEFA Cuppen – det nuværende Europa League – i 1995/96-sæsonen.

Dengang startede Bayern München med at tabe 1-0 på hjemmebane, hvorefter den sydtyske storklub vandt 5-0 i returopgøret i Moskva, hvorfor ”Die Bayern” gik videre med cifrene 5-1. Bayern München vandt UEFA Cuppen i 1995/96-sæsonen, hvor Bordeaux – efter to finalekampe – måtte se sig besejret 5-1.

Karantæner og skader:

Lokomotiv Moskva:

Den russiske hovedstadsklub er plaget af en del skader i øjeblikket. Midtbanespilleren Dmitri Barinov døjer fortsat med en knæskade, hvorfor han er ukampdygtig, når Bayern München besøger Moskva. Derudover er Boris Rotenberg, Mikhail Lysov, og Vladislav Ignatjev også ukampdygtige, mens Stanislav Magkeyev og Slobodan Rajkovic begge er tvivlsomme.

Bayern München:

Serge Gnabry, som for nylig blev testet positiv for coronavirus, er fortsat ukampdygtig, mens Alphonso Davies også er ukampdygtig grundet en ankelskade. Det 17-årige talent Armindo Sieb må også se til fra sidelinjen, mens Leroy Sané er tvivlsom grundet en knæskade.


Forventede startopstillinger:

Lokomotiv Moskva (4-4-2)

Guilherme Marinato
Maciej Rybus, Murilo Cerqueira, Vedran Corluka, Dmitri Zhivoglyadov
Aleksei Miranchuk, Grzegorz Krychowiak, Daniil Kulikov, Rifat Zhemaletdinov
Eder, Fyodor Smolov

Bayern München (4-2-3-1)

Manuel Neuer
Lucas Hernandez, David Alaba, Niklas Sule, Benjamin Pavard
Joshua Kimmich, Leon Goretzka
Corentin Tolisso, Thomas Muller, Kingsley Coman
Robert Lewandowski

Bud på kampens profil:

Robert Lewandowski kom ganske vist ikke på måltavlen, da Bayern München slog Atlético Madrid i sæsonåbneren, men den polske angrebsprofil kom stærkt igen lørdag aften, da ”Die Bayern” slog Eintracht Frankfurt 5-0. Lewandowski er derfor et naturligt bud på en profil, når Bayern München skal forsøge at nedbryde Lokomotiv Moskvas sædvanligvis velspillende forsvar.

Bud på kampens resultat:

Der kan ikke herske meget tvivl om, at Bayern München får tre point med fra Moskva. Det bliver dog ikke nødvendigvis en dans på roser for de regerende Champions League-mestre at besøge RZD Arena. Derudover kan Lokomotiv Moskva-forsvaret være svært at nedbryde, hvorfor det ikke nødvendigvis bliver lige så let for Bayern München at spille mod ”Lokomotiva” som Atlético Madrid, som på papiret er et bedre hold.

Buddet herfra bliver derfor 0-2.

Kampen spilles tirsdag den 27. oktober på RZD Arena i Moskva og sparkes i gang klokken 18:55. Kampen kan ses på TV3 MAX og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER