Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
1 - 2
(0 - 1)
Paris SG
Manchester U
B. Fernandes (23), A. Martial (55), M. Rashford (87)
Daniel Fisker

Optakt: Paris Saint-Germain – Manchester United

Manchester United vender tilbage til Champions League, når “The Red Devils” åbner ballet i gruppespillet og besøger sidste sæsons Champions League-finalister Paris Saint-Germain.
Kommentar:

Det er uden tvivl et motiveret Paris Saint-Germain-mandskab, som tirsdag aften tager imod Manchester United. Den franske mastodont har vundet et utal af pokaler, siden Nasser Al-Khelaifi overtog tøjlerne i den franske hovedstadsklub. PSG havde dog ikke klaret sig forbi kvartfinalerne i Champions League siden 1996. I den forgangne sæson nåede ”Les Parisiens” finalen, men Bayern München besejrede det Champions League-hungrende mandskab på målstregen.

Hvis Paris Saint-Germain er motiveret, så er Manchester United uden tvivl revanchelystne. I den forgangne sæson måtte ”The Red Devils” således nøjes med Europa League, hvor semifinalen blev endestationen for Manchester United, som besejret af Sevilla, der senere slog Inter i finalen. Selvom Manchester United uden tvivl får det svært imod PSG, så var det Old Trafford-klubben, som trak det længste strå, da tirsdagens modstandere sidst mødtes i den franske hovedstad.

Manchester United blev ganske vist besejret 2-0 i den første ottendedelsfinale i 2018/19-sæsonen, men Ole Gunnar Solskjærs tropper fik revanche i Paris, hvor de – efter en 3-1-sejr – gik videre til kvartfinalerne på reglen om udebanemål. Det er uden tvivl en af Solskjærs største øjeblikke som Manchester United-manager. Manager-sædet brænder dog i øjeblikket under Solskjær, hvilket først og fremmest skal tilskrives det smertelige 6-1-nederlag til Tottenham tidligere på måneden.

Selvom Paris Saint-Germain er havnet i en vanskelig gruppe med Manchester United, RB Leipzig og de tyrkiske mestre Istanbul Basaksehir, så er ”Les Parisiens” favoritter til at vinde gruppen. PSG har kun tabt syv ud af de seneste 53 Champions League-kampe på hjemmebane. Den franske hovedstadsklub har tilmed holdt buret rent i de fire sejre, Thomas Tuchel har vundet, siden Manchester United senest var på besøg. PSG har ikke tabt en gruppespilskamp i Champions League siden december 2004, hvilket beløber sig til 19 sejre og fem uafgjorte kampe på Parc des Princes.

Karantæner og skader:

Paris Saint-Germain:

Paris Saint-Germain må undvære Leandro Paredes, Marco Verratti, Mauro Icardi, Juan Bernat, og Thilo Kehrer i jagten på tre point i sæsonens første gruppespilskamp i Champions League. Til gengæld ser det ud til, at Julian Draxler og Marquinhos, som dog stadigvæk er tvivlsomme, kan få comeback for PSG, når Manchester United besøger Paris.

Manchester United:

Harry Maguire og Edinson Cavani er ikke udtaget til Manchester Uniteds trup, hvorfor sidstnævnte altså går glip af muligheden for at møde sin tidligere klub i debuten for ”The Red Devils”. Derudover må Manchester United undvære Mason Greenwood, som er skadet.

Forventede startopstillinger:

Paris Saint-Germain (4-3-3)

Navas
Florenzi, Diallo, Kimpembe, Kurzawa
Herrera, Marquinhos, Rafinha
Di Maria, Neymar, Mbappé

Manchester United (4-2-3-1)

De Gea
Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Telles
Matic, Pogba
Mata, Fernandes, Rashford
Martial

Bud på kampens profil:

Det er svært at pege på en enkelt profil, fordi Kylian Mbappé og Neymar, hvis Paris Saint-Germains offensive duo rammer deres topform, begge er i stand til at give samtlige forsvarskæder mareridt – især Manchester Uniteds forsvar, som ikke ligefrem har været overbevisende i starten af den nye sæson. Manchester Uniteds portugisiske playmaker Bruno Fernandes, som skal bære anførerbindet mod PSG, skal ”Le Parisiens” dog heller ikke undervurdere.

Bud på kampens resultat:

Der bliver næppe tale om en gentagelse af ottendedelsfinalen i 2019, hvor Manchester United som bekendt vandt 3-1, når Premier League-kubben og Ole Gunnar Solskjær vender tilbage til Paris. Dermed er det dog ikke udelukket, at ”The Red Devils”, som skal op imod et svækket Paris Saint-Germain-mandskab, finder vej til netmaskerne på Parc des Princes. Buddet herfra bliver derfor 2-1.

Kampen spilles tirsdag den 20. oktober på Parc des Princes og sparkes i gang klokken 21:00. Kampen kan ses på TV3+ og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER