Roma - Benevento

Italien: Serie A
Roma Pedro (31), E. Džeko (35), J. Veretout (Str. 69), E. Džeko (77), Carles Pérez (89)
Stadio Olimpico (Roma)Fuld tid5-2
Benevento G. Caprari (5), X G. Lapadula (Str. 55), G. Lapadula (55)
LineupReferat

Benevento taber syv-målskamp i Rom

Af Stefan Lindahl

Roma og Benevento mødtes søndag aften i Rom i en kamp, hvor hjemmeholdet først mod slutningen fik snøret sækken og sikret sig de tre point.

Article image
Ritzau-Scanpix

I den sene aften-kamp søndag i Serie A tog Roma hjemme i hovedstaden imod oprykkerne fra Benevento, som før aftenens opgør befandt sig over Roma i tabellen.

Oprykkerne kom rigtig godt fra start, og efter blot fem minutter bragte Gianluca Caprari Benevento foran. Offensiv-spillerens afslutning fra kanten af feltet ramte en Roma-fod, og strøg i en blød bue henover en prisgivet Antonio Mirante i Roma-buret.

Efter det tidlige føringsmål stod der Roma på resten af første halvleg. Efter en halv time fik romerne gevinsten. Lorenzo Pellegrini spillede Pedro helt fri i feltet, og den spanske offensiv-spiller sendte med stor ro bolden ind bag Benevento-keeperen Lorenzo Montipo.

Få minutter efter udligningen fik Roma deres føring. Hjemmeholdets 37-årige målvogter Antonio Mirante hamrede et udspark lagt op på gæsternes halvdel, og satte Roma i en to-mod-to-situation. Henrikh Mkhitaryan bar bolden det sidste stykke frem imod feltet, før han med en flot aflevering fandt Edin Dzeko, som køligt med indersiden sendte kuglen i nettet.

Lige før halvleg troede Roma, at de skulle til halvleg med en føring på 3-1. Hjemmeholdets mål scoret af Mkhitaryan blev dog underkendt. Romas Leonardo Spinazzola havde tidligere i angrebet befundet sig i offside-position, hvorfor scoringen blev annulleret.

I anden halvleg kom Benevento bedre med i kampen, og de lagde sig ikke ned for at begrænse nederlaget. At gæsterne turde at spille fodbold belønnede sig relativt kort tid inde i halvelegen, da Romas Jordan Veretout efter en skidt førsteberøring fik jokket en Benevento-spiller ned.

Franskmandens aktion gav et straffespark til gæsterne. Gianluca Lapadula misbrugte forsøget fra de elleve meter, som nok af alt vil blive husket mest for et utrolig skråt tilløb. Romas keeper Mirante holdte kuglen ude af netmaskerne, men riposten, som han gav, kunne keeperen ikke forhindre Benevento-angriberen i at brage ned i det modsatte hjørne.

Efter gæsternes udlignende scoring havde Roma-spillerne travlt med at udfordre hinandens boldkontrol med flere skidte pasninger, som var ved at forære yderligere muligheder til Benevento.

Det blev dog Roma, som kom foran i den underholdene affære. Veretout fik lov til at gøre straffesparksskaden god igen, da han selv fra de elleve meter køligt udplacerede Montipo i gæsternes bur til 3-2 med små 20 minutter tilbage af opgøret.

Hjemmeholdet var dog ikke færdige med at lave mål. Ti minutter før lukketid indkasserede Benevento endnu engang en scoring. En perfekt Roma-aflevering dybt til Mkhitaryan blev sendt videre over til Edin Dzeko, som for anden gang i kampen viste usvigelig sikkerhed, da han på ny blev noteret for en scoring efter et oplæg fra den armenske offensiv-spiller.

Indskiftede Carles Perez gav de fremmødte på Stadio Olimpico i Rom en scoring at gå hjem på lige inden dommerens tillægstid. Den tidligere FC Barcelona-spiller slæbte selv bolden en halv banehalvdel frem, og skar præcist ind i banen, hvorfra han køligt smækkede den ned i det korte målhjørne.

Med aftenens sejr henter Roma deres 24. sejr i træk imod en oprykker, og kravler op på en delt sjetteplads i Serie A-tabellen. Benevento taber for anden gang på tre kampe med cifrene 2-5, og har efter fire kampe en vanvittig målscore på 8-12.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik