Europa: UEFA Nations League
FT
0 - 1
(0 - 1)
England
Danmark
H. Maguire (32)
C. Eriksen (35)
Christian Bang Jensen

100-kamps jubilarerne sikrede dansk sejr

Christian Eriksen og Simon Kjær kan i aften ikke ’blot’ fejre 100-kamps jubilæum, men også en 1-0-sejr over England på Wembley. Førstnævnte blev matchwinner på straffespark, mens Simon Kjær redde et hovedstød på stregen i kampens afslutning.
Christian Eriksen og Simon Kjær spillede her til aften begge deres landskamp nummer 100, og det blev markeret på bedste vis med en 1-0-sejr på det legendariske Wembley Stadion i Nations League-opgøret mod England.

Kampen startede ellers med et højt engelsk pres. Det engelske landshold særlig anført af Chelseas Mason Mount var flere gange ved at rive det danske opstil og defensiv fra hinanden, men danskerne stod imod presset, og efter en halv time dummede først forsvarsspiller Harry Maquire og dernæst målmand Jorden Pickford sig.

Harry Maquire mistede bolden efter en usædvanlig dårlig første berøring, hvilket satte Kasper Dolberg i fuldt firspring. Manchester United-forsvareren førte en glidende tackling igennem for at prikke bolden, men i stedet var det danskerens ankel, der blev prikket. Det kostede Harry Maquire sit andet gule kort og dermed en udvisning.

Englands forsvarskæde var bragt i ubalance, og blot sekunder senere var uroen til at tage og føle på, da Thomas Delaney i en duel med Kyle Walker og Jordan Pickford på kanten af feltet blev væltet. Hvad Jordan Pickford skulle så langt ude i sit felt undre både danske og engelske kommentatorer sig stadig over. 100-kamps jubilaren Christian Eriksen var usvigelig sikker på det efterfølgende straffespark og scorede dermed sit landskampsmål nummer 34.

Selvom Danmark var en mand i overtal og i perioder var spilstyrende kom England alligevel frem til flere store chancer, men en velspillede Kasper Schmeichel og kampens anden 100-kamps jubilar Simon Kjær reddede på skift den danske føring. Det var fjerde kamp i træk, at Danmark holdt nullet og i Kasper Hjulmands fem første landskampe, har man kun lukket to mål ind.

Det var første nederlag for England på hjemmebanen i fire år. Senest var det Spanien som slog "The Three Lions".

Danmark og England er efter fire kampe begge på syv point, mens gruppen føres af Belgien med ni point. I de sidste to kampe kan Danmark dog selv afgøre, om de vil vinde puljen og komme med i Nations League-finals, når man får besøg af Island og selv skal en tur til Belgien i midten af november.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER