L. Martínez (45), R. Lukaku (87), D. D'Ambrosio (89)
C. Kouamé (3), F. Ceccherini (52), G. Castrovilli (57), F. Chiesa (63)
Stefan Lindahl

Vanvittigt comeback sikrede Inter premiere-sejr

Inter åbnede Serie A-sæsonen søndag aften på hjemmebane imod Fiorentina i en kamp, hvor hjemmeholdet i slutningen vendte et truende nederlag til en sejr.
I lørdagens sene Serie A-kamp tog Inter hjemme på Giuseppe Meazza imod Fiorentina. Kampen var for Inter den første i indeværende sæson. Gæsterne fra Firenze indledte deres sæson i sidste weekend, hvor de i premieren slog Torino med 1-0.

Danske Christian Eriksen var med fra start, men havde det ligesom resten af Inters offensiv svært i første halvleg imod en velorganiseret Fiorentina-defensiv, som var fuldstændig afstemt, og flere gange i løbet af de første 45 minutter lokkede de offensive spillere fra hjemmeholdet i offside-fælder.

Vi fik i kampen åbnet for scoringerne ganske tidligt. Allerede efter tre minutter indkasserede Inter det første mål i sæsonen. Fiorentina-angriberen Christian Kouamé blev kvitteret for scoringen. Et indlæg fra Cristiano Biraghi, som i sidste sæson var Inter-spiller, havnede hos den tidligere AC Milan-spiller Giacomo Bonaventura, som lagde bolden på tværs til Kouamé, som uden modstand kunne sende bolden i det tomme bur.

Inter havde generelt svært ved at komme frem til de store muligheder. Fiorentina pressede i store dele af første halvleg meget højt, og det fremprovokerede flere opspilsfejl fra hjemmeholdet, som var ved at koste dyrt. To gange udover scoringen var ivorianske Kouamé tæt på at komme frem til kæmpe store tilbud efter flot forarbejde fra de offensive kollegaer hos Firenze-klubben.

Inter var dog ikke helt uden muligheder. Midt i halvlegen var VAR i centrum, da systemet korrekt fremsagde tvivl om et straffespark dømt til Inter. Lautaro Martinez vendte på en femøre i gæsternes felt, og Martin Caceres indgreb, som ved første øjekast så ufatteligt klodset ud, viste sig at være en genistreg, hvorfor straffesparket blev annulleret.

I slutningen af første halvleg lykkedes det dog endelig Inter at få åbnet deres mål-konto i indeværende Serie A-sæson. En erobring fra Inter omkring eget felt lagde grobunden for noget af en løbetur fra midtbane-dynamoen Nicolo Barella, som flot fragtede bolden frem, og lagde den til rette for Martinez, der fra kanten af feltet krøllede kuglen ind bag Fiorentinas keeper Bartlomiej Dragowski til halvlegsstillingen 1-1.

I anden halvleg startede Inter som lyn og torden. Contes elleve udvalgte virkede anderledes klar. Et tungt pres foran gæsternes felt gav pote blot seks minutter inde i halvlegen. Lidt tilfældigt havnede bolden hos Martinez, som tog bolden med ind i feltet. Her gled argentineren af på gæsternes debutant Sofyan Amrabat, der spillede en glimrende første halvleg på Viola-midtbanen, og sendte bolden afsted i noget, der mindede om en halvskidt afslutning. Bolden ramte dog den centrale Fiorentina-forsvarsspiller Federico Ceccherini, og havnede i gæsternes mål.

Inters mere målsøgende spil med flere spillere langt fremme blev efter en lille times spil straffet af gæsterne. En omstilling havnede hos midtbanespilleren Gaetano Castrovilli, som kom stormende ind i en Franck Ribery-tværspasning, og sikkert satte bolden ind i hjørnet længst væk fra en chanceløs Handanovic.

Efter Castrovillis udligning holdte Inter fast i deres høje boldbesiddelse, og endnu engang gik det galt. En ny omstilling til gæsterne havnede på ny hos Ribery, som denne gang med en perfekt aflevering sendte Federico Chiesa i dybden. Italieneren lagde bolden flot over en fremadstormende Handanovic, som derfor for anden gang syv minutter måtte fjerne bolden fra eget net.

Efter gæsternes nye føringsmål skiftede Conte danske Eriksen ud efter en indsats, hvor midtbanespilleren søgte dybt ned i banen for at modtage bolden, men aldrig rigtig fandt den korrekte modtager, når han skulle af med den igen. I stedet for danskeren kom italienske Stefano Sensi på banen. Eriksen var dog ikke den eneste centrale midtbanespiller på hjemmeholdet, som blev skiftet ud. Faktisk nåede Inter-træneren at skifte hele midtbanen i løbet af anden halvleg.

Dusan Vlahovic, som blev indskiftet for gæsterne, havde muligheden for at udbygge Fiorentinas føring med ti minutter tilbage efter nyt flot Ribery-forarbejde på en omstilling. Serberen tæskede dog bolden ved siden af Inter-buret i helt fri position. Vlahovic’ store afbrænder skulle vise sig at blive afgørende for kampen.

Kort før lukketid blev kampen nemlig igen vendt totalt på hovedet. Belgiske Romelu Lukaku startede Inters comeback, da angriberen efter en flad aflevering ind i feltet fra den debuterende højre back Achraf Hakimi blot satte indersiden på. Minuttet efter gik det så helt galt for Fiorentina. Efter en dødboldssituation havnede bolden i panden på stopperen Danilo D’Ambrosio, som på ny sendte bolden i Fiorentina-målet til det endelig resultat 4-3.

Gianpaolo Calvarese fløjtede en utrolig underholdene og medrivende kamp af efter 94 minutter, hvor Inter havde meget svært ved at lukke ned for Fiorentinas omstillinger, men alligevel stak afsted med alle tre point.