FC København - Brøndby

Danmark: Superligaen
FC København K. Wilczek (12)
ParkenFuld tid1-2
Brøndby J. Lindstrøm (31), M. Uhre (90)
LineupReferatVideo

Uhre sænkede FCK og Wilczek i overtiden

Af Troels Drasbech

Mikael Uhre blev helten for Brøndby, da FCK led endnu et snævert nederlag.


I et næsten gabende tomt Telia Parken blev det famøse New Firm afholdt med Kamil Wilczek som værende det store fokuspunkt efter sit kontroversielle skifte til F.C. København efter en fortid i Brøndby IF.

Der skulle kun gå 12 minutter, før der kom benzin til Wilczek-bålet, da polakken kom fremadstormende mod et flot indlæg fra Bartolec - den målfarlige herre svigtede ikke og headede FCK foran 1-0.

Efterfølgende kom Brøndby bedre med i kampen, og Mikael Uhre brændte bl.a. en friløber efter en fantastisk frispilning af unge Jesper Lindstrøm. Lindstrøm var generelt flyvende i første halvleg, hvilket kulminerede med en scoring til 1-1.

Det unge talent modtog bolden uden for feltet, efter Mensah sendte et indlæg ind fra venstrekanten, og via Uhre endte bolden hos Lindstrøm, der knastørt sendte bolden i nettet med et fladt hug helt ude ved den venstre opstander.

Få minutter senere var det Wilczeks tur til at brænde en friløber, da den polske angriber blev afvist af Schwäbes flotte fodparade.

Ved anden halvlegs start kom FCK klart bedst ud, og Wilczek samt Pep Biel havde flotte forsøg inden for de første fem minutter, men Schwäbe fortsatte med de flotte redninger.

Som kampen skred frem gik der længere tid mellem de flotte fodboldsekvenser, og kampen bevægede sig ind i en mere taktisk affære, hvor begge hold blev mere bange for at miste det ene point - FCK prøvede mest at jagte sejren, hvilket gav plads til kontrastød fra Brøndby.

Uhre kom tæt på via en kontra med få minutter tilbage af den ordinære spilletid, men forsøget sejlede i sidenettet. Angriberen manglede generelt den sidste skarphed i dagens derby - lige indtil få sekunder før kampens slutfløjt.

En standardsituation endte hos Rosted, der bankede bolden på stolpen - Uhre kom forrest på returen og sendte den flot i nettet til 1-2, hvilket gav Brøndby sejren i dagens New Firm-derby.


Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik