Parma - Napoli

Italien: Serie A
Parma
Stadio Ennio Tardini (Parma)Fuld tid0-2Tilskuere: 1.000
Napoli D. Mertens (63), L. Insigne (77)
LineupReferat

Gattusos taktiske genistreg sænkede Cornelius’ Parma

Af Stefan Lindahl

Søndagens tidlige kamp i Serie A blev en ensidig affære, hvor Napoli dominerede ude imod Andreas Cornelius og Parma.

Article image

Den tidlige søndagskamp i Serie A stod mellem Parma, som havde danske Andreas Cornelius med i startopstillingen, og den syditalienske storklub Napoli. Kampen gav træner-debut til Fabio Liverani hos Parma, som kom til klubben, efter man fyrede Roberto D’Aversa i ultimo august.

Første halvleg bød på total Napoli-dominans. Hjemmeholdet stod dog utrolig kompakt i deres defensiv, hvorfor Napoli slet ikke kunne finde den afgørende aflevering på den sidste tredjedel af banen.

Netop fordi Parma stod meget lavt med deres bagkæde, kunne gæsterne slet ikke finde de tre hurtige offensiv-spillere Hirving Lozano, Dries Mertens og Lorenzo Insigne i bagrummet. Grundet de tre spilleres lave højde var indlæg slet ikke løsningen overfor kæmperne i Parma-defensiven, hvorfor opspillet flere gange løb ud i ingenting.

Parma prøvede efter erobringer på egen banehalvdel at få vendt spillet, men især Diego Demme på Napoli-midtbanen var uovervindelig i genpresset. De to store stationære Parma-angribere Andreas Cornelius og Roberto Inglese havde svært ved at holde på kuglen, og derfor generobrede Napoli af flere omgange boldbesiddelsen meget hurtigt, når hjemmeholdet forsøgte at vende spillet.

En halv time inde i kampen så vi for første gang den nye hands-regel effektiviseret, da Bruno Alves med armen helt ind til kroppen snitter kuglen med hånden. Helt korrekt i forhold til den nye regel forblev dommer Maurizio Marianis fløjte tavs. Alves’ aktion kunne i sidste Serie A-sæson sagtens have givet et straffespark.

Parma bevægede sig fra anden halvlegs start længere frem på banen, og det gav mere plads til gæsterne i bagrummet bag hjemmeholdets forsvarslinje.

Efter en times spil ændrede Napoli-træner Gennaro Gattuso taktik, og formation fra 4-3-3 til 4-2-4. Ind kom rekord-indkøbet Victor Osimhen, som kostede Napoli 535 mio. kroner denne sommer. Det defensive midtbane-anker Diego Demme forlod banen, og gav plads til den nigerianske angriber. Få minutter efter formationsændringen og indskiftningen af Osimhen fik gæsterne hul på Parma-defensiven. Et indlæg fra napolitanernes i første halvleg meget anonyme højre side havnede midt i feltet, hvor Osimhen pressede den centrale Parma-forsvarsspiller til at skubbe bolden ud til Mertens, der sikkert udplacerer Luigi Sepe i hjemmeholdets bur.

Indskiftningen af Osimhen affødte et tungt Napoli-pres imod Parma-buret. Insigne var tæt på at fordoble føringen, da indskiftede Osimhen kom først på bolden, og sendte den videre med hælen til Insigne, som smækkede kuglen på stolpen med en behersket inderside.

Napolitanernes anfører endte dog med at komme på mål-tavlen efter 77 minutter. Simone Iacoponi i hjemmeholdets defensiv smed bolden væk med en dårlig pasning, som Lozano erobrede. Den mexicanske kant-spiller gik selv imod Sepe, som fik pareret afslutningen. Riposten havnede dog hos Insigne, som sendte kuglen i det tomme mål.

Danske Cornelius var manden med den eneste reele Parma-mulighed, da han med panden styrede et Parma-indlæg lige i skødet på David Ospina i Napoli-målet fra helt fri position midt i gæsternes felt.

Efter seks minutters tillægstid blev den ensidige og meget taktiske affære fløjtet af. Gattuso blev derfor med sin taktiske ændring midt i anden halvleg den store vinder i kampen mod Liveranis, i store dele af kampen, velorganiserede Parma-mandskab.

Parma 0-2 Napoli (0-0)
0-1: Dries Mertens (’63)
0-2: Lorenzo Insigne (’77)
Dommer: Maurizio Mariani

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik