Henrik Varbøl Andersen

AGF-maskinen knuste Vejle

Bronzevinderne har præsenteret en interessant 2025 plan, og her til aften skulle første step allerede tages i Superligapremieren mod Vejle.
AGF sluttede stærkt i sidste sæson, hvor de endte med at vinde bronzen i Superligaen. De var et af de mest bemærkelsesværdige hold i slutfasen med offensivt og målsøgende spil.

Bundu var erstattet af Gift Links og Patrick Olsen fik plads fra start. Oprykkerne fra Vejle kom med en klar målsætning om overlevelse i sæsonen, og det med en trup med overvægt af udenlandske profiler. To danske spillere i start-opstillingen på Århus Stadion der var fyldt med 8.500 tilskuere.

”De Hviie” kom blæsende ud til opgøret og allerede efter otte minutters spil sendte Gift Links et fremragende indlæg ind i bagerste område, hvor topscoreren fra sidste sæson Patrick Mortensen timede sit opspring perfekt, og sikkert headede 1-0 målet i kassen.

Efter blot 16 minutter smed Alexander Munksgaard et nyt indlæg ind i feltet og her steg Frederik Tingager så til vejrs og headede bolden ind nettet til 2-0. Tingager der var blevet fremme efter netop Munksgaard forsøgte sig med et langt indkast.

Resten af halvlegen var sidste sæsons bronzevindere hele tiden farlige i og omkring Vejle-feltet, men det lykkedes ikke at udbygge føringen. Hver gang Vejle forsøgte sig den anden vej blev de ofte bremset af en stærkt spillende Nicolai Poulsen, som stod i vejen.

Anden halvleg fortsatte hvor første slap med et tungt AGF-pres. Vejle havde store problemer med at komme ud af egen zone, og flere giftige indlæg satte Vejle-defensiven under pres. I første halvleg havde Nørreskovens helte også svært ved at afvise standard-situationerne.

Netop et langt indkast fra Munksgaard skabte igen problemer, da Sebastian Hausner vandt duellen. Hans hovedstød tog den ene stolpe, og Jon Dagur Thorsteinsson var over returen, som han smart vippede over Vejle-målmanden til 3-0.

Blot få minutter efter måtte oprykkerne redde endnu et Thorsteinsson forsøg på stregen. Lidt liv sparkede Vejle-debutanten Raphael Dwamena ind i opgøret med en reducering til 1-3. En lille livline til de rødklædte, og med 20 minutter tilbage af opgøret kunne det give spænding.

Lige nøjagtig med små ti minutter tilbage kom der for alvor spænding ind i kampen. Et hjørnespark fra højre sendte Juhani Ojala ind bag William Eskelinen i målet. Et hjørnespark som måske aldrig skulle være dømt, da en Vejle-spiller skubbede Kevin Diks ud over baglinjen i en situation hvor han ikke kunne spille bolden.

Et comeback lurede fuldstændig ud af det blå, og David Nielsen vandrede nervøst rundt ude på sidelinjen. Men comebacket udeblev, da indskiftede Benjamin Hvidt køligt satte 4-2 målet ind i overtiden, og sikrede ”De Hviie” en stærk start på sæsonen.

Vejle skal hjem på trænings-banen og tænke over, hvordan de kan komme bedre ind i Superligaen, da de denne aften var overmatchet af sidste sæsons bronzevindere.