Danmark - England

Europa: UEFA Nations League
Danmark
ParkenFuld tid0-0
England
LineupReferat

Legende forsvarer Greenwood og Foden

Af Raymund Nelausen

Den tidligere engelske fodboldspiller Gary Lineker går ud og forsvarer Mason Greenwood og Phil Foden efter, at de er blevet smidt hjem fra landsholdslejren grundet brud på COVID-19 retningslinjerne.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

På det engelske pressemøde før kampen mod Danmark fortalte Gareth Southgate, at Mason Greenwood og Phil Foden var blevet smidt af landsholdet, da de havde brudt COVID-19 retningslinjerne.

Southgate valgte ikke at gå i detaljer vedrørende spillernes hjemsendelse, men flere engelske medier beretter om, at Greenwood og Foden har haft damebesøg på deres hotelværelse efter 1-0 sejren over Island.

Dette brud på reglerne har skabt en stor kritik af spillerne i England, hvor eksempelvis Manchester City har været ude og tage stor afstand til Fodens opførelse. Det er dog ikke alle englændere, der deler denne holdning.

Den tidligere engelske landsholdsspiller Gary Lineker forsvarer spillerne på sin twitterprofil, og mener, at det blot har været en vigtig lærestreg for Mason Greenwood og Phil Foden.

- Sikke en overdrivelse. Deres fremtid er ikke i fare. De har dummet sig, men det gør børn. De tager straffen, lærer af deres fejl og fortsætter med at udvikle sig til de dygtige spillere, som vi forventer, at de bliver, skriver Gary Lineker på Twitter.

Episoden får ingen betydning for landskampen mellem Danmark og England. Det engelske fodboldforbund har forsikret, at alle medlemmer af det engelske landshold ikke har været i coronafare, og derfor kan kampen spilles som planlagt. Det bliver tirsdag aften kl 20:45 i Parken.

Mere om kampen

Mere om Philip Foden

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Real Madrid - DonetskChampions League - Ajax - LiverpoolChampions League - Bayern München - Atlético MadridChampions League - FC Midtjylland - AtalantaChampions League - Inter - GladbachChampions League - Manchester C - Porto