Fodbold nyheder

Status:
Her er sommerens mest markante transfers

Af Christian Bang Jensen

Hvilke transfers har været de mest markante i dette transfervindue? Indkast.dk giver dig her et hurtigt overblik over sommerens klubskifter.

Article image
Ritzau-Scanpix

1. september markerer som regel afslutningen på sommertransfervinduet, men intet er, som det plejer at være i den europæiske fodboldsæson. Turneringerne er med få undtagelser ikke gået i gang endnu, og vinduet, hvor der kan skiftets klub, er stadig åbent. Men hvem har allerede benyttet sig af muligheden for nye græsgange? Indkast.dk giver dig her et hurtigt overblik over de mest markante europæiske klubskifter.

Arthur
FC Barcelona -> Juventus
Pris: Omkring 536.000.000 kroner


- Arthur var slået op til at skulle efterfølge Andres Iniesta på Barcelonas midtbane, men efter blot to sæsoner var tålmodigheden brugt op. Dertil er Barcelona i stadig voksende økonomiske problemer, og skiftet var ifølge flere spanske medier som AS og Sport derfor en ren business-beslutning, der skulle skaffe penge i den sultne klubkasse.

Victor Osimhen
Lille -> Napoli
Pris: Omkring 521.000.000 kroner


- Den unge og lynhurtige nigerianer gjorde kometkarriere i den franske talentfabrik Lille, hvor det kun blev til én sæson efter skiftet fra Belgiske Charleroi. Men med 38 kampe og 18 mål var det mere end rigeligt til at overbevise italienske Napoli, som slog egen transferrekord for at sikre sig den 21-årige Victor Osimhen.

Miralem Pjanic
Juventus -> FC Barcelona
Pris: Omkring 445.000.000 kroner


- Der var ikke tale om en decideret byttehandel mellem Juventus og FC Barcelona, men det var alligevel bemærkelsesværdigt, da de to spillere valgte at bytte klub. Juventus endte med et 24-årig talent på vej ind i sin bedste fodboldalder, mens Barcelona får en 30-årig bosnier, der ikke kan have mange sæsoner tilbage på øverste hylde. Om det er et klogt bytte, må tiden vise.

Timo Werner
RB Leipzig -> Chelsea
Pris: Omkring 395.000.000 kroner


- Det så længe ud til, at den tyske angriber skulle blive forenet med Jürgen Klopp i Liverpool og skabe en endnu mere potent og frygtindgydende offensiv på Anfield, men i de afgørende timer sprang en transferbombe, da den 24-årige Timo Werner blev overbevist af projektet i Chelsea, hvor et generationsskifte har og stadig er undervejs.

Ben Chilwell
Leicester -> Chelsea
Pris: Omkring 375.000.000 kroner


- En anden, som også er blevet lokket til Chelsea med udsigten til et langvarigt og yngre projekt under Frank Lampard er den engelske landsholdsspiller Ben Chilwell. Han kom til Leicester i 2016, og var dermed med til at vinde mesterskabet i samme sæson. I alt er det blevet til 99 Premier League-kampe for ”The Foxes.”

Nathan Ake
Bournemouth -> Manchester City
Pris: Omkring 337.000.000 kroner


- Fra nedrykkerne Bournemouth til mesterskabsaspiranterne Manchester City. Hollænderen får en helt anden opgave, når han i de kommende sæsoner skal danne makkerskab med Aymeric Laporte.

Leroy Sane
Manchester City -> Bayern München
Pris: Omkring 335.000.000 kroner


- Efter at være kommet over en alvorlig skade, der har holdt ham ude af store dele af sæsonen, var Leroy Sane kommet ud i kulden i Manchester og hos manager Pep Guardiola. Et personligt opgør mellem de to betød at tyskeren har valgt at tage hjem til de nykårede Champions League-mestre Bayern München

Achraf Hakimi
Real Madrid -> Inter
Pris: Omkring 300.000.000 kroner


- Den marokkanske back blev sendt på to års lejeophold i Dortmund, og her udviklede han sig til en af de bedste på sin position. Men med manglende udsigt til at være fast mand i moderklubben valgte både Achraf Hakimi og Real Madrid-træner Zinedine Zidane, at tiden var moden til et fast skifte.

Hakim Ziyech
Ajax -> Chelsea
Pris: Omkring 300.000.000 kroner


- En anden marokkaner, der har skiftet klub i løbet af foråret og sommeren, er den 27-årige offensive Hakim Ziyech. Han var en del af det ”unge” Ajax-hold som betog fodboldelskere for et par sæsoner siden med Frankie De Jong, Matthijs De Ligt og Donny Van der Beek. Nu bliver han en del af Chelsea offensiven, hvor der bliver voldsom kamp om pladserne med spillere som Tammy Abraham, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic og Mason Mount.


Rodrigo
Valencia -> Leeds
Pris: Omkring 225.000.000 kroner


- Nyoprykkede Leeds har indtil videre gået stille med dørene, og det er kun den 29-årige spanske angriber Rodrigo og den tyske forsvarsspiller Robin Koch, der er blevet hentet til traditionsklubben frem mod den nye tilværelse i Premier League.

Af andre markante navne, der har skiftet klub i dette transfervindue, kan nævnes Ferran Torres, der er kommet til Manchester City fra Valencia, Nicolo Barella, der skaber ny konkurrence til Christian Eriksen på Inters midtbane og den 20-årige portugiser Trincäo, der er kommet til FC Barcelona.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Real Madrid - DonetskChampions League - Ajax - LiverpoolChampions League - Bayern München - Atlético MadridChampions League - FC Midtjylland - AtalantaChampions League - Inter - GladbachChampions League - Manchester C - Porto