Fodbold nyheder

Vild Madrid- og Barcelona-statistik indikerer et Messi-skifte

Af Troels Drasbech

Et mesterskab til Madrid betyder mandefald blandt stjernerne i Barcelona.

Article image
Ritzau-Scanpix

I de seneste 13 sæsoner i LaLiga har Real Madrid vundet fire titler - de er vundet i 2008, 2012, 2017 og nu her i 2020. Marca har set på de første tre mesterskaber og gjort et spændende fund; Stjerner i Barcelona forlader klubben efterfølgende.

Deco og Ronaldinho i 2008

Et skuffende CL-exit til Manchester United og hele 18 point bag Real Madrid i LaLiga fik Frank Rijkaard fyret efter sæsonen.

Deco og Ronaldinho var fremragende fodboldspillere for klubben i denne periode, men begge spillere havde angiveligt dårlig indflydelse på en ung Lionel Messi. Begge spillere blev solgt efter sæsonen, hvor især Ronaldinho var en af de bedste spillere dengang i 2008.

Pep Guardiola i 2012

2008-2012 var en af klubbens bedste perioder i Barcelonas historie, hvor unge Guardiola førte holdet til uanede mængder af succes og revolutionerede den moderne fodboldstil.

I 2012 førte Jose Mourinho Real Madrid til LaLiga-trofæet, og på samme tid havde Guardiola stigende problemer med klubbens ledelse. Trods 14 titler på fire år forlod den spanske træner Barcelona efter Madrids liga-triumf.

Neymar i 2017

Real Madrid havde et fantastisk 2017, hvor klubben vandt Champions League og LaLiga - Barcelona var sat til vægs, hvor højdepunktet for catalanerne var den vilde 6-1-sejr over PSG efter at have tabt den første kamp 4-0.

Måske fremprovokerede det PSGs hævntørst, for efter sæsonen aktiverede den parisiske klub Neymars frikøbsklausul og hentede sensationelt brasilianeren til Frankrig for halvanden milliard kroner.

Messi eller Bartomeu i 2020?

Majoriteten mener, at Bartomeu-administrationen har ledet klubben i sænk gennem den seneste årrække, hvor det hele kulminerede i år. Real hentede LaLiga-trofæet tilbage til Madrid, og Barcelona havde en trofæ-løs sæson for første gang i 12 år.

Nederlaget på katastrofale 8-2 til Bayern München blev formentlig dråben, der fik bægeret til at flyde over for Messi, da argentineren nu har anmodet om et skifte væk fra klubben, hvor han har spillet hele sin professionelle karriere.

Alt tyder på, at enten ryger Bartomeu, eller også er det Messi - Real Madrid-forbandelsen ligner endnu engang at blive en realitet for Barcelona.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik