RB Leipzig - Atlético Madrid

Europa: Champions League
RB Leipzig Daniel Olmo (51), T. Adams (88)
Estádio José AlvaladeFuld tid2-1
Atlético Madrid J. Félix (Str. 71)
OptaktLineupReferat

Optakt:
RB Leipzig - Atletico Madrid

Af Raymund Nelausen

Danske Yussuf Poulsen kan få en hovedrolle, når RB Leipzig møder Atletico Madrid i torsdagens kvartfinale i Champions League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Vi er nu nået til kvartfinalerne i Champions League, hvor RB Leipzig tørner sammen med Atletico Madrid på Estádio José Alvalade i Lissabon.

RB Leipzig har haft en fremragende Champions League-kampagne, hvor de vandt deres gruppe overlegent. I ottendedelsfinalen stod de over for Tottenham, men heller ikke London-klubben var et problem for ”Die Rotten Bullen”, som gik videre sammenlagt med hele 4-0.

Det er dog nogle måneder siden, og efter coronapausen har Leipzig til tider set svage ud. I Bundesligaen endte de på en tredjeplads, hvor de kun formåede at vinde to ud af de sidste fem kampe. Værst af alt må de undvære deres stjerneangriber, Timo Werner, som har skiftet tysk fodbold ud med engelsk.

Det bliver derfor afgørende for RB Leipzigs vinderchancer, at Julian Nagelsmann finder den rigtige konstellation på toppen, hvor danske Yussuf Poulsen nu kan få en hovedrolle i fraværet af Timo Werner.

Hos Atletico Madrid har Diego Simeones tropper både haft sine op- og nedture i denne sæson. I Champions League skabte Atletico Madrid dog overskrifter, da de i ottendedelsfinalen slog de forsvarende mestre fra Liverpool ud af turneringen.

Atletico Madrid endte også på en tredjeplads i deres hjemlige liga, hvor de ikke tabte en eneste kampe i de sidste fem spillerunder. De er som altid et stærkt mandskab, og har i forhold til RB Leipzig erfaringen i disse vigtige knockout-kampe.

Karantæner og skader:
Det er sikkert, at RB Leipzig må undvære Ibrahima Konaté i forsvaret. Værre er det dog, hvis de også må undvære Marcel Halstenberg. Venstrebacken har døjet med problemer i ryggen, og vil være et stort tab for Leipzig, hvis han ikke bliver klar.

Atletico Madrid har også flere spillere på skadeslisten, hvor de ikke har Angel Correa eller Sime Vrsalijko i truppen, da de er blevet konstateret positive for COVID-19. Det er også usikkert, hvorvidt Thomas Partey bliver klar til torsdagens kamp.

Forventede startopstillinger:
RB Leipzig (3-4-2-1):
Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Kampl, Laimer, Angeliño - Forsberg, Sabitzer – Poulsen.

Atletico Madrid (4-4-1-1):
Oblak - Arias, Giménez, Savić, Lodi - Llorente, Koke, Saúl, Carrasco - João Félix – Costa.

Bud på kampens profil:
Danske Yussuf Poulsen kan være den afgørende faktor for, at RB Leipzig går videre til semifinalen. Det er vigtigt, at han træder i karakter for at gøre tabet af Timo Werner betydningsfuld mindre.

Selvom at de er to forskellige spillertyper, kan Poulsen godt tage over for Werner. Efter coronapausen viste angriberen sig som en farlig mand, da han scorede to mål og lagde op til to. Hvis danskeren formår at vinde sine dueller og tage de rigtige løb, kan han sparke Atletico Madrid ud af Champions League.

Bud på kampens resultat:
På Indkast.dk forventer vi, at det bliver en tæt affære mellem de to mandskaber. Begge hold har haft en lang sæson, og det bliver derfor erfaringen, der kan blive afgørende. Vi tror derfor, at det bliver Atletico Madrid, som trækker det længste strå grundet, at de har stået i denne situation mange gange tidligere.

Polske Szymon Marciniak fløjter kampen i gang klokken 21:00 i morgen aften, og den kan ses på TV3 + og Viaplay.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik