H. Kane (13)
StillingReferat
Mads Sigh Lund Andersen

Uafgjort giver Spurs Europa League

1-1 resultatet mellem Spurs og Crystal Palace, sendte Nordlondon klubben med i næste års Europa League-turnering.
I Premier Leagues 38. spillerunde skulle Tottenham en tur til Selhurst Park og forsøge at spille sig op på den Europa League-givende sjetteplads. Hjemmeholdet, Crystal Palace lå sikkert på 14. pladsen otte point over stregen, så de havde ikke det helt store at spille for – de kunne dog nå at overhale Newcastle, og kunne dermed slutte på en 13. plads. Meget tydede dog på, at det var Spurs der ville tage de tre point i denne kamp, da Crystal Palace havde tabt deres seneste syv Premier League-kampe i træk.

Tottenham fik også en god start på kampen, og kom allerede efter 13 minutter foran 1-0. Her var det Lo Celso, der spillede bolden ind til Kane på kanten af feltet, hvor den engelske landsholdsspiller, tog bolden med på sit førstetræk, og sendte bolden imponerende ind på sit andet træk. 1-0 til Spurs, og deres håb om en sjetteplads så altså godt ud på dette tidspunkt.

Udover Tottenham-målet var første halvleg ikke en særligt ophidsende affære, og der blev ikke skabt de store chancer, hvilket har været en tendens i de seneste Spurs-kampe. Kampen tog dog en drejning kort inde i anden halvleg. Her fik Crystal Palace et hjørnespark. Hjørnesparket blev slået til bagerste stolpe, hvor den blev headet på tværs. Ayew missede her bolden fuldstændig, da han forsøgte en flugter, og bolden endte i stedet hos Jeffrey Schlupp, der hamrede den op i net-taget, og dermed stod det 1-1.

Resten af kampen forløb også uden de store chancer, og dermed delte holdene altså pointene i dag på Selhurst Park. Det ene point skulle dog vise sig at være nok for Tottenham til at komme på den Europa League-givende sjetteplads, da Wolves tabte 2-0 til Chelsea. Samtidig betød det uafgjorte resultat, at Crystal Palace forblev på 14. pladsen.