Fodbold nyheder

Top 10: Fremtidens midtbanespillere

Af Troels Drasbech

Disse 10 talenter kommer til at pryde fodbolden i fremtiden.

Article image
Ritzau-Scanpix

Engelske Daily Star har oprettet en liste med de 10 mest aspirerende midtbanetalenter, der er at finde rundt i Europas bedste ligaer.Phil Foden
Fik sin debut for Manchester City som blot 17-årig - efterfølgende har det været svingende med spilletid, men i indeværende sæson har han for alvor gjort sin entre til førsteholdet.

Han har bidraget med seks mål og syv assists i alle turneringer i denne sæson, hvor det oftest har været som indskifter. Foden bliver en endnu større faktor efter David Silvas afgang efter sæsonen.


Kai Havertz
Fik også sin førsteholdsdebut som 17-årig for tyske Leverkusen. Den nu 21-årige tysker er for alvor klar til det helt store skifte til en af de europæiske topklubber.


Havertz er en utrolig fleksibel spiller angående de offensive positioner, men har især sin force som offensiv midtbane eller som central angriber. Har i denne sæson bidraget med hele 16 mål og ni assists.


Frenkie De Jong
Allerede en fast bestanddel af Barcelona-mandskabet. Hollænderen er stadig kun 23 år gammel, men De Jong har allerede bevist sig god nok til en fast plads hos de spanske giganter.


Hollænderens primære styrket er sit fantastiske overblik samt blændende afleveringer. Barcelonas fremtidige midtbane-general.


Mason Mount
Efter Frank Lampards tilgang har Mount for alvor grebet chancen i Chelsea. Den 21-årige imponerede hos Derby i sidste sæson på sin lejeaftale, hvor Lampard var træner for Championship-mandskabet.

Englænderen arbejder fortsat på at fastholde sin kvalitet kontinuerligt, men seks mål og fem assists i denne sæson viser, at han allerede er godt på vej.


Jude Bellingham
Den kun 16-årige kantspiller er i gang med Championship-sæsonen, hvor han spiller fast for Birmingham City. Bellingham har været en vigtig faktor på holdet, hvor han med fire mål og tre assists har gjort sig selv utrolig eftertragtet.

Teenageren har især været ønsket af Manchester United og Borussia Dortmund, hvor det ligner en sejr til sidstnævnte klub i kampen om Bellinghams underskrift.


Billy Gilmour
Den 19-årige modtog store roser for sin flotte præstation i FA Cup-sejren på 2-0 hjemme mod Liverpool tilbage i Marts. Præstationen viste Gilmours indiskutable talent, og han kan se frem til sit store gennembrud under Frank Lampard.


Matteo Guendouzi
Den 21-årige har allerede over 50 PL-kampe for Arsenal på sit CV, hvilket beviser den store talentmasse i franskmanden.

Guendouzi mangler stadig en del forbedringer i forskellige aspekter, hvilket bl.a. kom til syne i sidste weekends kamp mod Brighton - Mikel Arteta virker som den rigtige manager til at udvinde den talentfulde råmasse, der er i franskmanden.


Sandro Tonali
Den 'nye Pirlo' har været den ubestridte stjerne for nedrykningstruede Brescia. Den 20-årige har allerde fået tre landsholdskampe for Italien, og er på nippet til at skifte til enten Inter eller Juventus.

Han har selv fundet inspiration i spillere som Steven Gerrard, Luka Modric og Gennaro Gattuso, hvilket forklarer Tonalis fantastiske pasningsevner.


Nicolo Zaniolo
Romas 20-årige midtbanemand har i den grad imponeret for hovedstadsklubben i indeværende sæson. Han har ligesom Havertz et bredt repetoire af offensive positioner, han kan spille, men fungerer bedst i den frie rolle.

Han har allerede fået over 50 kampe for Roma samt fem landsholdskampe for Italien.


Eduardo Camavinga
Den blot 17-årige midtbanespiller har haft en stor indflydelse på Rennes utrolige tredjeplads i denne Ligue 1-sæson. Den defensive midtbanespiller har vist en utrolig modenhed i sit spil for den franske klub, hvor han har været bindeleddet mellem forsvaret og angrebet.

Camavinga har været utrolig eftertragtet blandt europæiske klubber, hvor især Real Madrid har været kædet heftigt sammen med den 17-årige. Vil blive en fremragende erstatning for Casemiro.Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik