Fodbold nyheder

Real Madrid - 2022

Af Torsten Brix

De spillere, der har spillet mest i denne sæson for Real Madrid, har en lidt belastende fodbold-dåbsattest, så noget skal og kan ske inden 2022… hvor et par af Europas mest spændende spillere kan være til at købe!

Article image
Ritzau-Scanpix

Madrid ændrede for nogle år siden deres indkøbspolitik, så de i mindre grad ville indkøbe galaktiske stjerner og i stedet for satse på at hente yngre spillere til Santiago Bernabeu. Problemet med dette er blot, at klubben ikke helt er lykkedes med at foryngre truppen nok efter store – og unge – indkøbsskuffelser, som Luka Jovic og James Rodriguez slet ikke er slået til.

Dette betyder, at der inden 2022 skal være et meget stort ”vagtskifte” i Real Madrid-truppen. Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Isco, Bale og Benzema har alle kontraktudløb, og ikke ret mange af dem får ikke forlænget den aftale.

Karim Benzema er godt nok en af præsident Florentinos helt store stjerner, men til 2022 vil franskmanden være 34 år, og selvom han har gjort det godt, efter talismanen Ronaldo forlod Real Madrid, så holder Benzema ikke længere end den kontrakt. Det gør Bale nok heller ikke, da han på det føromtalte tidspunkt vil være 33 år, og taget hans skadeshistorik og lønningscheck i betragtning ønsker ”Konge-klubben” helt sikkert at komme af med deres dyre waliser.


Ikke alt er skidt
Jovic og Rodriguez har været store skuffelser i Real Madrid, men der har også været positive historier. For et par uger siden offentliggjorde CIES Football Observatory en top 10-liste over de dyreste unge spillere, der var født i dette årtusinde, og her havde Real Madrid altså to spillere blandt de øverste fire – nemlig Rodrygo og Vinicius Jr.

Pudsigt nok var de to andre blandt de øverste fire Jordan Sancho og Erling Braut Haaland, som begge har været sat i forbindelse med Real Madrid – og især den sidstnævnte har været et varmt rygte længe, eftersom nordmanden har en meget fordelagtig frikøbsklausul. Denne kan dog først udløses i… 2022… det virker næsten for oplagt!

Endnu mere oplagt er det jo at nævne, at Kylian Mbappe har kontraktudløb i… 2022, og franskmanden har flere gange slået fast, at han ikke umiddelbart ønsker at forlænge aftalen med PSG.


Ud med Modric og ind med Ødegaard
Udover norske Haaland så nævnes landsmanden Martin Ødegaard også som en mulig mand med en lang fremtid hos Real Madrid. Luka Modric er 34 år, og Ødegaard kunne gå direkte ind på kroatens plads, så måske er der et direkte bytte med den udlejede nordmand, der gør det så godt i Real Sociedad. Eller kunne Zidanes store ønske – Paul Pogba – måske ende med at komme til Real Madrid?

Direkte bytte kunne der måske også komme på de to backer, hvis Mendy overtog pladsen for den aldrende og loyale Marcelo – mens Achraf på blot 21 år kunne overtage pladsen på højrebacken for den næsten 10 år ældre Carvajal.

Så selvom Zidane står over for en stor foryngelse af truppen og især idealopstillingen, så er det måske ikke så håbløst. Omvendt så har Indkast.dk tidligere postet en liste over spilletiden i minutter for Real Madrid-spillerne i denne sæson:


3.120: Casemiro
3.033: Ramos
3.001: Varane
2.957: Benzema
2.910: Carvajal
2.865: Courtois
2.702: Kroos
2.068: Valverde
1.904: Modric
1.638: Mendy
1.495: Marcelo
1.363: Vinicius
1.160: Bale
1.124: Hazard
1.010: Rodrygo
992: Militao
820: Vazques
770: Jovic
674: Arelo
650: James
641: Nacho
434: Odriozola
170: Brahim
25: Mariano

og her… jah… dem, der har spillet mest i denne sæson har altså en lidt belastende fodbold-dåbsattest – så meget skal og kan ske inden 2022!

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik