FC Midtjylland - Horsens

Danmark: Superligaen
FC Midtjylland
MCH ArenaFuld tid0-1
Horsens L. Andreasen (36)
LineupReferatVideo

Horsens besejrer sensationelt tamme ulve

Af David Øhrstrøm

Det lykkedes for de undertippede gæster at løbe afsted med alle tre point på MCH Arena.

Article image

Det var top mod bund, da ligaens førerhold, FC Midtjylland, tog imod AC Horsens, der inden kampen lå på en 10. plads. FC Midtjylland skulle bruge point for at distancere FC København yderligere, ligesom Horsens skulle forsøge at øge afstanden ned til SønderjyskE.

Det var dog gæsterne fra Horsens der kom bedst ud til opgøret, og de turde presse ”Ulvene” højt på banen. Midtjylland virkede modsat underligt passive i kampens indledning. Horsens fik flere af deres specialiteter, nemlig dødbolde, men kunne ikke for alvor blive farlige.

FC Midtjylland begyndte langsomt at overtage styringen, og Sviatchenko var tæt på at bringe hjemmeholdet i front på et hovedstød, som Jonas Thorsen flot reddede på stregen. Kort efter var det Evander, der efter lidt fikse træk i feltet, sparkede en stor mulighed over målet.

Temperaturen og de tomme tribuner virkede dog til at tage tempoet ud af kampen i det meste af første halvleg. Men ud af det blå var det Horsens-spilleren, Louka Prip, der tæt under mål kunne prikke udeholdet i front i en noget mat første halvleg.

Man må antage, at der var blevet talt med store bogstaver i FC Midtjyllands omklædningsrum, og førerholdet virkede da også opsatte i anden halvlegs indledning. ”Ulvene” havde dog stadig svært ved at skabe de store chancer, og Bo Henriksen kunne motivere sit hold på det tomme stadion med konstante råb og fagter.

Anden halvleg fortsatte dog som Horsens kunne have ønsket sig, da Midtjylland havde svært ved at skabe noget og generelt bare virkede til slet ikke at være mødt op. Horsens kunne derfor nøjes med at stå solidt på banen og langsomt se tiden tikke til deres fordel.

Midtjylland var tæt på en enkelt gang efter et større klumpspil i Horsens’ felt, men gentagne gange blev skuddene blokeret, og dermed kunne Horsens fejre en noget uventet sejr imod ligaens tophold. Horsens fik dermed tre point til kampen for at undgå nedrykning, hvorimod Midtjylland nu skal til at se sig over skulderen efter FC København, der kan mindske forspringet til ni point med en sejr over Lyngby.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik