Fodbold nyheder

Ansu Fati står ved en skillevej

Af Troels Drasbech

Fremtiden er uvis for den blot 17-årige angriber.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ansu Fati er en af de få urørlige spillere i Barcelona, da han med sine blot 17 år har en utrolig lovende fremtid foran sig. Næste sæson bliver formentlig også i katalanske rammer, da Quique Setien ikke overvejer et udlån, da træneren vil følge Fatis udvikling helt tæt på daglig basis. Det skriver spanske Marca.

Problemerne lurer dog for den spanske kantspiller, da udsigterne til spilletid på førsteholdet er forholdsvis dårlige taget den enorme konkurrence i angrebet i betragtning.

Ifølge Marca holder klubben et vågent øje med reserveholdet, der kæmper med om oprykning til LaLiga 2. Man håber, at Ansu Fati kan blive integreret i truppen, for dermed at forstærke holdet inden de resterende kampe spilles - oprykningen vil yderligere blive krediteret med 75 millioner kroner.

En oprykning til den andenbedste række i Spanien vil i den grad gavne Ansu Fati, da han i de seneste fem kampe for Barcelona blot har fået 103 minutters spilletid. Med en sikret plads på andetholdet vil den 17-årige angriber få fast spilletid mod modstandere af forholdsvis høj kaliber, hvilket vil kaste en masse erfaring af sig samt give ham muligheden for at udvikle sine færdigheder uden det store pres, der vil fremkomme på førsteholdet.

Hvis vi vender tilbage til den enorme konkurrence i angrebet, så vil Fati skulle kæmpe om spilletiden med Messi, Suarez, Griezmann, Braithwaite og Dembele, hvis vi formodede ingen af de førnævnte bliver solgt i næste transfervindue. Men selv hvis der skulle blive renset ud i offensiven, så vil det formentligt blot være for at skabe plads til spillere som Martinez fra Inter eller Neymar fra PSG.

Den 17-årige Fati står ved en skillevej - men selv hvis det bliver LaLiga 2 efter sommer og ikke en forrygende 2020/21-sæson på førsteholdet, så har kantspilleren alligevel bevist under Barcelonas angrebskrise i indeværende sæson, at han ikke blot er endnu en akademispiller, men, at han rent faktisk kan bidrage med en offensiv kvalitet, hvilket Fatis fem LaLiga-mål i indeværende sæson bl.a. beviser.

Mere om Ansu Fati

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik