Frederik T. Sørensen

Tidligere supertalent åbner om Hammers-farvel

Den forhenværende West Ham-vidunderdreng åbner for, hvorfor han valgte at forlade barndomsklubben, der gav ham sin professionelle debut.
Da Reece Oxford brød ind på West Hams førstehold, blev han spået til at blive den næste store spiller fra klubbens ungdomsafdeling. Han fik sin Premier League-debut for klubben som 16-årig, og han blev dermed klubbens yngste debutant nogensinde.

På sin 18-års fødselsdag underskrev midterforsvareren en lukrativ kontraktforlængelse med klubben, der skulle lægge en dæmper på den interesse, Oxford havde tiltrukket sig fra klubber som Manchester United, Manchester City og Arsenal.

Her tre år senere, er det dog ikke blevet som forventet med forsvarstalentet. På trods af den lovende West Ham-start og den behørige interesse, fulgte en række udlån til klubberne Reading, Borussia Mönchengladbach og Augsburg efter kontraktforlængelsen - sidstnævnte underskrev han en permanent aftale med i sommer.

Nu åbner forsvarsspilleren for, hvorfor han valgte at forlade West Ham:

- West Ham var min barndomsklub. De fik mig igennem rækkerne. Jeg respekterer West Ham 100 procent for uden dem, ville jeg ikke have været den spiller eller person, jeg er i dag, udtalte Oxford til TalkSport.

- De gav mig min debut i Europa League og mod Arsenal, så de gjorde mig til den, jeg er i dag. Jeg tænkte personligt bare, at hvis jeg ville fremad i karrieren, blev jeg nødt til at tage til et andet hold og prøve at presse på.

- Jeg følte bare, at der var for mange spillere, og jeg følte ikke, at der var en vej for mig længere. Så jeg følte, at hvis jeg tog en anden vej, kunne jeg forhåbentlig nå mine mål. Det er ikke fordi, at jeg har noget problem med dem, jeg prøver egentlig bare at opnå mine drømme, udtalte Oxford videre.

Det var den forhenværende West Ham-manager Slaven Bilic, der allerede som 16-årig gav ham debut i Europa League og Premier League - sidstnævnte i en famøs sejr over Arsenal. Oxford holder stadig kontakten med træneren, der banede vejen for hans første professionelle minutter på grønsværen.

- Jeg holder kontakten med ham, og vi har talt sammen, efter at han forlod West Ham, tilføjede Oxford.

- Jeg synes, at han er en super træner, og jeg er glad for, hvor meget han har hjulpet min karriere, for han har vist mig meget. At rykke mig op på førsteholdet som 15-årig, var et stort skridt for en ung spiller, men jeg lærte en masse.

- Hvis vi mødes igen, ville det være fedt. På nuværende tidspunkt fokuserer jeg på ligaen og at spille her. Forhåbentligt går det hele godt, forhåbentlig spiller jeg godt og præsterer, tilføjede Oxford videre.

I Augsburg har Oxford ikke formået at slå sit navn fast og har ikke figureret i en Bundesliga-kamp siden november 2019. Da Augsburg spillede sin første kamp efter nedlukningen i weekenden, overværede Oxford hele kampen fra bænken.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER