Fodbold nyheder

Mathias Jensen:
Jeg nyder det - Spanien er stadig min drøm

Af Mike Hjulmand

Det har været rigtig godt for Mathias Jensen at skifte Celta Vigo ud med Brentford og selvom danskeren er utrolig glad for Brentford, så er drømmen stadig at slå til i Spanien, fortæller Mathias Jensen i et interview med Indkast.dk.

Article image
Ritzau-Scanpix

Et skifte fra FC Nordsjælland og til en drømmedestination i Spanien i form af Celta Vigo, blev aldrig som håbet og nu er han havnet i engelske Brentford, der virkelig har succes. Skiftet fra Celta Vigo og til Brentford for Mathias Jensen har ført frem til en genforening af en god ven, der også havde indflydelse på skiftet til Brentford.

- Thomas Frank og Rasmus Ankersen talte deres sag rigtig godt, og fordi jeg i Emiliano (Marcondes,red.) havde en rigtig god ven, som havde fortalt mig rigtig gode ting om klubben. Derudover var det en god og lidt ukendt liga, som jeg tænkte ville være et godt skridt for mig efter et turbulent år i Spanien, fortæller Mathias Jensen til Indkast.dk.

Brentford er et hold, der har en dansk stamme og den danske stamme har hjulpet Mathias Jensen i sin tilvænnings periode, der var markant nemmere end i det spanske.

- Tilvænningen har været sindssyg nem. Danskerne har selvfølgelig også hjulpet til, men den helt store forskel har været sproget. Tingene bliver bliver bare en hel del nemmere, når man kan tale med alle fra start og her tænker jeg også på alle de praktiske ting, der skal klares uden for kridtstregerne, siger Mathias Jensen.


Drømmen er blevet udsat
Den helt store drøm om at slå til i spansk fodbold har lidt en knæk for Mathias Jensen, men den tekniske midtbanespiller har bestemt ikke opgivet at slå til i det spanske.

- Det har været, og er stadig min drøm at spille i Spanien. Jeg tror, at spansk fodbold passer mig bedst, men det passer mig allerbedst at få en masse minutter, og af forskellige årsager synes jeg ikke, at udsigterne til fast spilletid på min position var så store i Celta Vigo, lyder det fra Mathias Jensen der fortsætter:

- Når det så er sagt, så synes jeg også, at jeg sagtens kan gøre mig gældende i det engelske, selvom jeg måske nok ikke er den typiske Championship spiller, fortæller danskeren til Indkast.dk.


Et landshold med en gammel kending
EM-slutrunden er som de fleste nok ved udskudt til 2021 og træneren bliver også en anden, men for Mathias Jensen er det ikke en fremmed, der overtager cheftrænerposten på det danske landshold. Kasper Hjulmand er navnet og den træner har Mathias Jensen præsteret fremragende under før, men Brentford-danskeren er bestemt klar over, at man skal kunne gøre en forskel før man kommer med.

- At EM er blevet udsat et år, ser jeg ikke som en ulempe for nogen. Man får et ekstra år til at vise sig frem i, men om det gør det mere realistisk for mig at komme i betragtning til slutrunden ved jeg ikke. Chancerne bliver ikke mindre af at spille en god næste sæson, så det har jeg da tænkt mig og hvis jeg kender Kasper Hjulmand ret, så tager han de spillere med som er bedst, og som kan gøre en forskel, slutter Mathias Jensen af til Indkast.dk.


Indkast.dk talte seneste med Mads Emil Madsen fra Silkeborg, og det interview kan du finde her: klik her

Mere om Brentford

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik