Fodbold nyheder

Tidligere United-manager:
Gik efter Bale, Fabregas og Kroos

Af Christian Bang Jensen

Den tidligere "udvalgte" Manchester United-manager David Moyes fik ikke lang tid på posten på Old Trafford, og en af grundene var ifølge skotte selv de mange transfernederlag.

Article image
Ritzau-Scanpix

I sommeren 2013 valgte manager-ikonet Sir Alex Ferguson at gå på pension, men inden han tog den sidste tur ud af ”The Trafford Training Centre” havde skotten udpeget sin arvetager. Det blev David Moyes, der efter 11 år hos Everton var blevet udvalgt som efterfølgeren, der skulle føre Manchester United videre mod mange nye triumfer. Sådan gik det dog ikke, og efter bare ni måneder var det slut.

Den nuværende West Ham-manager peger selv på de manglende superstjerne-transfers som en af årsagerne til den manglende succes.

Overfor beIN SPORTS har den 56-årige David Moyes fortalt, at Manchester United havde sat mange penge af til transfers og havde spillere som Gareth Bale, Cesc Fabregas og ikke mindst Toni Kroos i kikkerten, men alle tre valgte andre klubber end De Røde Djævle.

- På det tidspunkt var vi meget efter Gareth Bale og Cesc Fabregas. Men den største ærgrelse i min karriere er Toni Kroos, udtalte den skotske manager.

Toni Kroos valgte i sommeren 2013 at tage fra Bayern München til Real Madrid i stedet for Manchester, ligesom Gareth Bale på transfervinduets sidste dag skiftede Tottenham ud med den spanske hovedstad. Cesc Fabregas var endt i en kattepine i FC Barcelona i sommeren 2013, og sæsonen efter skiftede han til Chelsea.

Efter fyresedlen i Manchester United har David Moyes været en tur forbi Real Sociedad i Spanien og Sunderland uden videre succes. Siden 2017 har han i to omgange været manager for West Ham. En lovende trænerkarriere, der ikke har nået samme topniveau, som med det Everton-hold, han over 11 år fik bygget op og sendt i europæiske turneringer, og som senere gav ham muligheden for at træne De Røde Djævle. Men David Moyes har aldrig fortrudt, at han accepterede muligheden for at blive Sir Alex Fergusons efterfølger.

- Jeg tror altid, jeg vil se tilbage og fortryde, at jeg forlod Everton på grund af holdet og de spillere, jeg havde bygget op på det tidspunkt. Men jeg vil aldrig fortryde, at jeg kom til Manchester United eller gjorde det, jeg har gjort, tilføjede David Moyes overfor beIN SPORTS.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik