Fodbold nyheder

DBU beretter om ekstremt pressede klubber

Af Malthe Noes

DBU skal opretholde regeringens retningslinjer, men flere af de mindre fodboldklubber er ved at give op…

Article image
Ritzau-Scanpix

I et debatindlæg i Jyllands-Posten og på DBU, skrevet af formand Jesper Møller og de to næstformænd Thomas Christensen og Bent Clausen, beskriver og forklarer de, hvordan situationen står til i de mindre klubber landet over. Og det er en stærk negativ kurve.

DBU står dog fast ved, at det har været den rigtige beslutning at foretage, alt imens de danske fodboldrækker har ligget stille en måneds tid.

- Selv om vi elsker fodbold, ønsker vi ikke at afholde kampe, træninger eller andre arrangementer, hvor folk samles og dermed kan smitte hinanden. Sammen med resten af samfundet lytter vi til statsminister Mette Frederiksen, når hun siger:

- 'Nu skal vi stå sammen ved at holde afstand.'

- Corona-krisen har store konsekvenser for dansk fodbold. Ligesom det har konsekvenser for resten af samfundet. Vores ligaklubber mister hver uge kæmpe indtægter fra aflyste kampe og er pressede som aldrig før.

- Vores breddeklubber mangler indtægter fra kampe, stævner og andre aktiviteter. Mange er tæt på at opgive helt og håber, at krisen slutter snart, eller at der kommer økonomisk hjælp, skriver formanden og de to næstformænd.

Der er dog en smule at glæde sig over hos DBU:

- Vi glæder os over, at regeringen har lanceret en række hjælpepakker, der blandt andet giver kompensation til større arrangementer. Vi følger udviklingen tæt, så vi sammen kan skabe løsninger og undgå lukninger eller andre fatale konsekvenser for dansk fodbold og den foreningskultur, der så vigtig for det danske demokrati, skriver formændene blandt andet.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Paris SGChampions League - RB Leipzig - Atlético Madrid