Fodbold nyheder

Italiensk ikon raser over nutidens forsvarsspillere

Af Stefan Lindahl

Det italienske forsvarsikon Pietro Vierchowod fortæller sin mening om nutidens forsvarsspillere til italiensk medie.

Article image
Ritzau-Scanpix

Pietro Vierchowod får sikkert ikke mange klokker til at ringe hos den yngre generation af fodbold-fanatikere. Det defensive italienske fodbold-ikon nåede dog i sin tid som aktiv fodboldspiller, der sluttede i sommeren 2000 hos Piacenza, at vinde blandt andet et VM med Italien, en Champions League-titel med Juventus og to italienske mesterskaber med henholdsvis Roma og Sampdoria.

Han betragtes som en af de allerstørste italienske defensiv-spillere nogensinde. Derfor lytter man i Italien, når han taler. I et interview med mediet Libero har netop Vierchowod fortalt sin mening om nutidens forsvarsspil:

- Jeg venter på et hold, jeg kan træne, fordi jeg vil gerne lære dem at forsvare. Målene, der bliver scoret i nutidens fodbold, er en hån imod fodbolden. Forsvarsspillerne kan slet ikke læse spillet eller boldens bevægelser.

Selvom 61-årige Vierchowod betragtes som en tidligere defensiv kanon med flotte adresser på CV’et, kan man, med allerstørste respekt for klubberne, ikke just sige det samme om hans træner-CV. Mest prominente klub på CV’et er Fiorentina, hvor han nåede at sidde på træner-posten i under tre måneder. Udover Firenze-klubben har Vierchowod været træner hos Catania og Triestina i hjemlandet. Derudover har han haft jobs hos ungarske Honvéd og senest hos albanske FC Kamza

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik