Fodbold nyheder

Dortmund-dansker:
Alle ting har en mening

Af Mike Hjulmand

Magnus Kaastrup åbner op for livet som fodboldspiller og fortæller ud af sine erfaringer fra snart det første år i udlandet.
Article image
Ritzau-Scanpix
Danske Magnus Kaastrup løber i denne sæson rundt på Dortmunds andethold, hvor han endda trænes af danske Mike Tullberg og netop Tullberg spillede en rolle i Kaastrups skifte på denne et-årige lejeaftale.


- Jeg ved ikke helt præcist hvordan skiftet kom i hus, men Mike(Tullberg,red) var involveret. Der var nogen førsteholdsscout oppe og kigge på mig, og de var imponeret og optimistiske, fortæller Magnus Kaastrup til Indkast.dk.


Der er mere i et skifte som dette, end bare lige at tage til Tyskland, træne og spille kampe. Livet ved siden af fodbolden for blot 19-årige Magnus Kaastrup kan være hård, men den unge kantspiller ser en mening med det hele.

- Jeg er rigtig glad for det. Nu har jeg allerede prøvet ting som andre på min alder ikke har prøvet. Jeg bor alene, skal ordne alt selv og i et helt andet land, i en af de største klubber i verden, siger Kaastrup og fortsætter:

- For andre unge der har haft succes i Superligaen, kan de få et chok når de kommer ud. Nu har jeg haft prøvet det, i dette år. Jeg mener at, alt har en mening og jeg er super taknemmelig for dette år både personligt og fodboldmæssigt, lyder det den unge kantspiller.Et skridt tilbage i en god tid
Magnus har været helt oppe og snuse til førsteholdet i klubben, under en landskampspause var det unge talent med til en træning, hvor også Mats Hummels og Mario Götze deltog. Men her slutter det ikke, Kaastrup blev senere inviteret med til førsteholdets træningslejr i Marbella.

- Jeg blev inviteret til førsteholdets træningslejr i Marbella i nogen dage. Jeg havde haft en rigtig god opstart, men havde nogle problemer med øre og næse, men vandt alligevel vores biptest inden jeg skulle ned førsteholdet i Marbella. Jeg skulle forbi doktoren inden min afgang grundet mine problemer med øre og næse, men fik desværre den besked at jeg ikke kunne tage af sted grundet smittefare og det var jeg super ærgerlig og ked af det over, siger Magnus.

Her sluttede det dog ikke for den unge dansker. En ankelskade spændte nu ben for kantspilleren, der ellers havde en fornemmelse af flere førsteholdstræninger forude.

- Jeg fik afvide, at jeg nok ikke ville spille mere i resten af sæsonen. Nu bliver sæsonen måske udskudt også kan det godt være, at jeg kan få spillet nogle kampe, hvilket vil være rigtig glædeligt for mig, men samtidig ville jeg have ønsket at denne coronavirus aldrig var opstået, fortæller 19-årige Kaastrup.

Udover fodbolden som den rammer for det unge danske talent, har det også en anden betydning.

- Jeg har ikke kunne se min familie i den seneste måned, blandt andet grundet de lukket grænser. Men det er så omvendt en måned mere, som jeg er vokset i personligt,” siger det 19-årige talent til Indkast.dk.


Hvad byder fremtiden?
Lejeaftalen med Dortmund udløber til sommer, og kontrakten med AGF står til at udløbe ved årsskiftet. Magnus Kaastrup ved endnu ikke helt præcist hvad der skal ske, men han ved det bliver spændende lige gyldig hvad.

- Jeg går en meget spændende tid i møde, og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg frem til at spille igen uanset for hvem bliver for, så er jeg sikker på det nok skal blive godt, lyder det fra Kaastrup der fortsætter:

- Det vil selvfølgelig være super fedt at blive i Dortmund, men det vil også være super fedt at komme tilbage til AGF, hvor jeg ved der vil vente nogle fede kampe. Så uanset hvad det bliver, tror jeg det bliver rigtig spændende, slutter det unge talent af.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik