Torsten Brix

Vidste du om… Romelu Lukaku

Vigtig viden eller ligegyldigt info?
- at han faktisk har lavet debutmål for Anderlecht, West Brom, Everton, Manchester United og Inter.

- at den belgiske angriber i 2016/17 lavede 26 mål i 39 Everton-kampe.

- at kun Harry Kane lavede flere mål, end Lukuka gjorde, til VM2018.

- at han var det dyreste indkøb i Inters historie.

- at United stort set fik det samme beløb, som de gav til Everton, for Lukaka, da de solgte ham til Inter. Sæsonen forinden havde Lukaku kun lavet 15 mål i 45 kampe.

- at da han var 26 år, havde han spillet 84 landskampe for Belgien og scoret 52 mål.

- at han spillede 15 kampe for Chelsea… uden at score et eneste mål... første gang han var i klubben.

- at da Chelsea købte ham i sommeren 2021 gav de 850 millioner kroner for angriberen, hvilket var 600 millioner kroner mere end de havde solgt ham for til Everton i sommeren 2014.

- at han var utilfreds med tilværelsen i Chelsea. Kort tid efter blev han kritiseret af manager Thomas Tuchel, da han spillede en skidt kamp imod Manchester City.

- at da han ankom til Inter i sommeren 2022 havde NIke lavet et stort banner på stadionet, hvor der stod "You've never seen a family like this".

- at han er født den 13. maj 1993 og da han rundede 30 år havde han spillet ca. 700 kampe for Anderlecht, Chelsea, West Bromvich, Everton, Manchester United, Inter og det belgiske landshold - og scoret i cirka i hver anden kamp i gennemsnit.

- at han kort inden sin 30 års fødselsdag blev udsat for racistiske ytringer af 171 Juventus-fan. De fik karantæne efter episoden og Lukuka slog fast, at dommen sendte et budskab om bekæmpe racisme.