Europa: Champions League
AET
2 - 3
(1 - 0)(1 - 0)
Liverpool
Atlético
G. Wijnaldum (43), R. Firmino (94)
M. Llorente (97), M. Llorente (105), Á. Morata (120)
Daniel Fisker

Optakt: Liverpool – Atlético Madrid

Der er lagt i kakkelovnen til en europæisk aften på Anfield, hvor Liverpool har alt at vinde.
Kommentar:

Liverpools nederlag i den første ottendedelsfinale mod Atlético Madrid satte gang i en mindre kæde af skuffende resultater. Liverpool vandt ganske vist over West Ham i kølvandet på nederlaget i Madrid, men herefter tabte ”The Reds” den første og hidtil eneste Premier League-kamp i denne sæson, da de forsvarende Champions League-mestre besøgte Watford. Senest har Liverpool rejst sig mod Bournemouth, men Atlético Madrid er uden tvivl af en anden kaliber end en nedrykningstruet Premier League-klub.

Værterne for onsdagens afgørende ottendedelsfinale har dog før bevist, at de er i stand til at revanchere et nederlag. Den seneste europæiske knockout-kamp på Anfield var således sidste sæsons ikoniske semifinale mod FC Barcelona, som rejste til Anfield med en 3-0-føring i bagagen. Dengang revancherede Liverpool nederlaget og vandt 4-0, hvilket banede vejen for finalen mod Tottenham. Nu er det dog kvartfinalen, Liverpool skal forsøge at bane vejen for.

Atlético Madrids optakt til returopgøret på Anfield har ikke været ideelt uafgjorte kampe mod Espanyol og senest Sevilla har medført, at den spanske hovedstadsklub i øjeblikket hænger i en tynd tråd. Liverpools udgangspunkt er noget andet. De efter al sandsynlighed kommende Premier League-mestre fører ligaen med 25 point ned til Manchester City på andenpladsen.

Man kan dog ikke komme udenom, at Atlético Madrid har et fremragende udgangspunkt med en 1-0-føring i bagagen. Derudover repræsenterer Atlético Madrid-træneren Diego Simeone en spillestil, som ikke er til at tage fejl af. Det kompromisløse forsvar og Jan Oblak vil uden tvivl gøre alt for at forsvare den forholdsvis spinkle føring. Derudover har Atlético Madrid historisk set et godt tag på engelske hold. Det var således den spanske hovedstadsklub, der slog Liverpool ud i semifinalerne tilbage i 2010, mens Fulham også har mødt deres overmand i form af ”Los Rojiblancos”.

Karantæner og skader:

Det største tab for Liverpool er uden tvivl, at Alisson igen er ukampdygtig, hvorfor Adrian igen skal forsøge at udfylde brasilianerens store sko. Andrew Robertson er sandsynligvis tilbage i Liverpools startopstilling i midtugens returopgør på Anfield, mens Jordan Henderson, som blev skadet i Madrid, måske også kan komme i betragtning til spilletid. Xherdan Shaqiri og Nathaniel Clyne er de eneste Liverpool-spillere, som er langtidsskadet inden onsdagens returopgør.

Atlético Madrids skadesliste er betydeligt kortere, end den var forud for den første ottendedelsfinale i Madrid. Den langtidsskadede Dario Poveda er således den eneste, Atlético Madrid-træneren Diego Simeone helt sikkert må se bort fra, mens Thomas Lemar dog også er tvivlsom. Til gengæld for ”Los Rojiblancos” er Kieran Trippier og João Felix tilbage i Simeones startopstilling, mens Diego Costa også har fået et par indhop, siden han – i det første opgør mod Liverpool – gjorde comeback efter sin skade.

Forventede startopstillinger:

Liverpool (4-3-3):

Adrian
Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson
Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Camberlain
Salah, Firmino, Mané

Atlético Madrid (4-4-2):

Oblak
Trippier, Savic, Felipe, Renan Lodi
Saul, Partey, Llorente, Koke
Felix, Morata

Bud på kampens profil:

Hvis det skal lykkes for Atlético Madrid at tage Liverpool på sengen, så bliver det sandsynligvis Alvaro Morata – den spanske hovedstadsklubs topscorer i denne sæson – der finder vej til netmaskerne. Liverpool er dog favoritter til at vinde returopgøret. Et oplagt bud er i den forbindelse forsvarsgeneralen Virgil van Dijk, som skal forsøge at holde de spanske gæster fra fadet.

Bud på kampens resultat:

Noget kunne tyde på, at dette bliver endestationen for Liverpool i denne Champions League-sæson. ”The Reds” mangler verdens måske bedste målmand mellem stængerne, hvilket giver Adrian noget at leve op til. Derudover skal Liverpool ud over stepperne for at revanchere nederlaget i Madrid, mens Atlético Madrid har råd til at være tålmodige og på den måde udnytte de chancer, de kommer til at få på Anfield. Buddet herfra bliver derfor 1-1 og en tidlig exit for de forsvarende Champions League-mestre.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER