Hoffenheim - Bayern München

Tyskland: Bundesligaen
Hoffenheim
PreZero ArenaFuld tid0-6Tilskuere: 30.150
Bayern München S. Gnabry (2), J. Kimmich (7), J. Zirkzee (15), Philippe Coutinho (33), Philippe Coutinho (47), L. Goretzka (62)
LineupReferatVideo

Banner skabte kaos, da Bayern bankede Hoffenheim

Af Christian Bang Jensen

Oppe 6-0 efter 62. minutter syntes alt normalt i en klassisk Bayern München-afklapsning, men en fanprotest fra Bayern-ultras rettet mod Hoffenheim-ejer skabte kaotiske scener.

Article image

Efter 66. minutters spil blev kampen mellem Hoffenheim og Bayern München afbrudt, da dommeren Christian Dingert kiggede op på fanafsnittet, hvor Bayern Münchens medrejste fans stod. Her blev der holdt flere banner op med meget stødende budskaber rettet mod Hoffenheim-ejeren Dietmar Hobb.

Alt er ved det gamle. DFB bryder sit ord, stod der med store røde bogstaver på det hvide banner, hvor der i tillæg til budskabet rettet mod det tyske fodboldforbund også blev rettet et meget personligt stødende budskab om Dietmar Hobb og hans mor.

Dommeren stoppede kampen, Hoffenheims- og de neutrale tilskuere buede kraftigt og højlydt af budskabet og bestyrelsesformand i Bayern München, Karl-Heinz Rominger, stod skulder ved skulder med Dietmar Hobb på tilskuerpladserne for at vise sin støtte til Hoffenheim-ejeren og tage afstand til fansene af sin egen klub.

Imens stormede flere af Bayern Münchens vigtigste spillere ud og råbte op til fansene om at stoppe den stødende adfærd. Også trænerbænken anført af cheftræner Hans-Dieter Flick spænede tværs over banen for at bede fansene om at stoppe og huske dem på, at de var ved at vinde kampen 6-0.

Forud var gået en fremragende kamp, hvor Bayern München havde kørt Hoffenheim med Jacob Bruun Larsen og Robert Skov i startopstillingen over. 3-0 stod det efter et kvarter på mål af Serge Gnabry, Joshua Kimmich og den unge hollænder Joshua Zirkzee. Senere kunne Leon Goretzka og to mål af Coutinho gøre det til 6-0, inden protesterne fik frit løb.

Kampen blev hurtigt genoptaget, da Bayerns-ultras fik pakket banneret ned igen, men bare 10 minutter senere kom der nye bannere op, og det fik dommer Christian Dingert til at sende spillerne i omklædningsrummet.

Bayern München truppen og trænerbænken rasede igen ud til fansene og senere kom også Karl-heinz Rominger og målmandslegenden Oliver Kahn også ud og fik talt fansene ned. Imens forlod store dele af hjemmepublikummet PreZero Arena i Sinsheim, hvor Hoffenheim spiller sine hjemmekampe. Især på stemningstribunen bag det ene mål var der tømt godt ud, da kampen blev genoptaget efter et kvarter.

Når der siges, at kampen blev genoptaget, er det en sandhed med modifikationer. For godt nok fløjtede dommeren spillet i gang, men de to hold så forbi klubfarver, og stimlede sammen omkring banens midte, hvor de i de næste 10 minutter til stående ovationer spillede bolden frem og tilbage mellem hinanden. Rød til blå og blå til rød.

Mens kampuret talte de sidste fem minutter af klokken på PreZero Arena, gik spillerne fra de to hold i samlet flok rundt og klappede ud til de tilbageværende Hoffenheim tilskuere.

Protesten skal ses i lystet af, at Hoffenheim, i modsætning til hele den tyske fodboldklubkultur, er ejet af en mand og ikke af fansene. Man opererer med reglen, der hedder ”50+1,” hvilket betyder, at halvdelen af aktierne i klubberne skal været fanejede. Men i Hoffenheim sidder ejer Dietmar Hobb på meget mere end de 50 procent, og det er noget som falder de traditionelle fans for brystet. Også RB Leipzig bliver hadet i store dele af den tyske fodboldverden, da de på samme måde er ejet af Red Bull-koncernen og ikke af fansene.

Det er ikke første gang, at Hoffenheim og Dietmar Hobb bliver udsat for banner af samme karakter. Dortmund har fået en straf, der betyder, at de ikke får tilskuere med til de næste to kampe i Hoffenheim, mens Gladbach står til at få en endnu hårdere dom, da de i sidste weekend havde lignende banner med til hjemmekampen mod Hoffenheim.

I Tyskland ser man meget strengt på den opførsel, Bayerns ultras udførte, og man kan få både bøder og fængselsstraffe, hvis man ytre sig grimt og/eller meget stående overfor andre mennesker på den måde.

Om dagens episode får et retsligt eller fodboldmæssigt efterspil, er endnu uafklaret.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Europa League - Wolverhampton - Sevilla