G. Wijnaldum (9), M. Salah (68), S. Mané (81)
I. Diop (12), P. Fornals (54)
Rasmus Ploug Jørgensen

Liverpool overvandt et velspillende West Ham-mandskab

Det så længe ud til at West Ham skulle levere en overraskelse, men Liverpool leverede en flot anden halvleg.
I mandagens sene Premier League-opgør imellem Liverpool og West Ham skulle Liverpool forsøge at fastholde deres store forspring på 22 point ned til Manchester City. De har endnu ikke tabt en Premier League-kamp i denne sæson, hvor det er blevet til 76 point af 78 mulige.

Dog ser det straks værre ud for West Ham. Man har blot hentet 24 point i 26 kampe, hvilket giver dem en øjeblikkelig 18. plads, som betyder, at de ligger under nedrykningsstregen. Statistikkerne talte dog ikke for West Ham-point. De har nemlig ikke fået point med hjem fra Anfield siden 2016.

Det så man også tydeligt i kampens åbning. Liverpool overtog vanligt styringen fra kampens start. Efter blot ni minutter, modtog Trent Alexander-Arnold bolden ude på kanten, hvor han derefter sendte den ind i pandebrasken på Gini Wijnaldum, der med lidt hjælp fra et par glatte målmandshandsker fra Lukasz Fabianski, fik bolden over stregen.

Dog skulle der ikke gå længe, før West Ham kom på tavlen. De fik tilkæmpet sig et hjørnespark efter 12 minutter og Robert Snodgrass sendte, med sin sublime sparketeknik, bolden ind i hovedet på Issa Diop der sikkert kunne sende den ind bag Alisson.

Resten af 1. halvleg foregik i Liverpools boldbesiddelse, med et par enkelte chancer i begge ender. Bl.a. kom Virgil van Dijk højest på et hjørnespark, men overliggeren reddede West Ham. Dermed gik holdene til halvleg med 1-1.

West Ham kom bedst ud til 2. halvleg. De overtog spillet og efter kun ni minutter, smed Declan Rice den ind i feltet, hvor Pablo Fornals kom først på den og sendte den i mål. En højst overraskende udvikling og dermed 2-1 til udeholdet.

Efter målet lignede det, at West Ham var tilfreds med resultatet og placerede alle mand på egen banehalvdel, når Liverpool havde bolden. De kom under massivt pres fra de rødblusede, som endte med chance efter chance, men gode redninger fra Fabianski i målet, gjorde at West Ham stadig var foran.

Indtil ca. et kvarter efter West Hams føringsmål. Andy Robertson fik for meget plads ude på kanten, hvor han driblede forbi Jeremy Ngakia og afleverede en flad bold ind til Mohamed Salah, som sendte et tilsyneladende svagt skud imod Fabianski, der droppede fælt og lod bolden ryge ind imellem benene og videre i mål til 2-2.

Det gav Liverpool selvtillid og de igangsatte deres velkendte holdpres, der umuliggjorde boldbesiddelse for West Ham-mandskabet. Det førte til en lidt tilfældig fri bold til Trent Alexander-Arnold, der sendte den ind over til Sadio Mané, som helt frit kunne sparke den i kassen til 3-2.

Der kom ikke flere scoringer og dermed hentede Liverpool deres 26. sejr ud af 27 mulige i denne sæson. Synd for West Ham der længe lignede holdet, der skulle ende Liverpools stime.