Fodbold nyheder

FCK køber dansk - og ungt

Af Torsten Brix

Ny strategi for Ståle Solbakken & co…

Article image

- Hvis vi skal kunne begå os i dette marked på den lange og korte bane, bliver vi nødt til at købe yngre spillere. Vi skal udvikle vores egne spillere og planlægge fremtiden tidligere og tidligere, men stadigvæk have et konkurrencedygtigt hold i hver sæson. Faremomenterne er, at vi i fremtiden måske står med for få spillere i alderen 24-28. Vi har ikke råd til at have dem i vores trup, når de topper. De kan få bedre lønninger i større ligaer. Det er vores største udfordring.

Sådan siger Ståle Solbakken til Politiken efter FCK har hentet den 21-årige Victor Nelsson, 23-årige Jens Stage og 19-årige Mikkel Kaufmann. Dette sker for, at FCK kan følge transfermarkedets økonomiske udvikling, og Solbakken virker til at være meget tilfreds med det:

- Derfor så vi denne sommer muligheden for at købe unge Superliga-spillere som Victor Nelsson og Jens Stage, som vi havde et godt kendskab til. Begge har gjort det virkelig godt. Jeg har set skriverier om, at de ikke har leveret deres bedste. Men de har spillet rigtig godt i en rigtig svær sæson. Vi har haft mange skader. Mange af de spillere, som skulle bære holdet på deres skuldre, har ikke været i stand til det. Sidste sommer købte vi også Robert Skov, fordi det stod klart for os, at vi skulle lede efter flere unge spillere i Superligaen. Dermed ikke sagt, at vi ikke også fortsat vil være aktive andre steder i verden.

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik