Europa: Champions League
FT
1 - 0
(1 - 0)
Atlético
Liverpool
Saúl (4)
Daniel Fisker

Optakt: Atlético Madrid – Liverpool

Favoritterne fra Liverpool kan efter al sandsynlighed se frem til en vanskelig aften, når de forsvarende Champions League-mestre tirsdag aften besøger Atlético Madrid til den første af to ottendedelsfinaler.
Kommentar:

Atlético Madrid har kun vundet en enkelt ud af de seneste syv kampe, hvis man tager alle turneringer i betragtning. Det er dermed ikke et Atlético-hold i absolut topform, som byder de forsvarende Champions League-mestre op til dans tirsdag aften. Den spanske hovedstadsklub er desuden blevet slået ud af Copa del Rey, mens Atlético ydermere har tabt den spanske Super Cup-finale siden årsskiftet.

Champions League-optakten til tirsdagens ottendedelsfinale var heller ikke nogen ubetinget succes for Atlético Madrids vedkommende. Værterne ved tirsdagens ottendefinale tabte således to ud af seks gruppekampe – til henholdsvis Juventus og Bayer Leverkusen. ”Los Rojiblancos” var dog ubesejret på hjemmebane i Champions League-gruppespillet, mens de også sikrede sig den andenplads – bag Juventus – som gav adgang til tirsdagens ottendedelsfinale.

Det Liverpool-mandskab, som lørdag aften tog kampen op med Norwich, så ud til at være tyndslidt, hvilket sandsynligvis kan tilskrives det pressede kampprogram. Atlético Madrid var senest i aktion fredag aften, hvilket kan ende med at give værterne en fordel. Liverpools forspring i Premier League udgøres nu af 25 point ned til Manchester City på andenpladsen, mens ”The Reds” stadigvæk er en del af FA Cuppen.

Liverpool gik mere ubesværet gennem Champions League-gruppespillet end Atlético Madrid. De forsvarende Champions League-mestre sikrede sig førstepladsen i Gruppe E foran Napoli på andenpladsen, selvom Liverpool tabte til Italienerne i sæsonens første gruppekamp. Liverpool kan i år vinde Champions League for anden sæson i træk, hvilket ikke er sket siden 1977/78-sæsonen, men der er lang vej endnu for klubben, som i sidste sæson sikrede sig pokalen med de store ører efter en finalesejr over Tottenham.

Liverpool har god erfaring med de Champions League-opgør, som skal afgøres over to kampe. ”The Reds” har således vundet de seneste 11 af slagsen, mens Liverpool i det hele taget har vundet ni ud af deres seneste 12 europæiske kampe. Historien antyder dermed, at Liverpool ved, hvad det drejer sig om, når kampe skal afgøres over to kampe. Premier League-klubben har dog tabt syv ud af de seneste UEFA-kampe udenfor England.

Karantæner og skader:

Atlético Madrid:

De eneste, som ikke kommer i aktion for Atlético Madrid, er sommerkøbet Joao Felix og den tidligere Tottenham-højreback Kieran Trippier. Alvaro Morata og Jose Gimenez vendte tilbage fra deres skadespauser 2-2-kampen mod Valencia, som blev udspillet i fredags. Morata fik 25 minutter på banen, mens Gimenez måtte se hele kampen fra bænken.

Diego Costa har længe stået på skadeslisten hos Atlético Madrid, men det er muligt, at han gør comeback i tirsdagens Champions League-opgør. I hvert fald var den spanske angriber mandag på træningsbanen med sine holdkammerater. Costa ser dermed ud til at være kommet sig over den rygoperation, han gennemgik i november.

Liverpool:

Jürgen Klopp har næsten frit valg på alle hylder. De eneste, som umiddelbart ikke kommer på banen i Madrid, er Xherdan Shaqiri og Nathaniel Clyne. Sidstnævnte har dog længe været fraværende grundet et knæskade.

Januar-købet Takumi Minamino er desuden en del af kamptruppen sammen med den unge målmand Caoimhin Kelleher.

Forventede startopstillinger:

Atlético Madrid (4-4-2):
Oblak
Arias, Savic, Gimenez, Lodi
Vitolo, Koke, Thomas, Saul
Morata, Correa

Liverpool (4-3-3):
Alisson
Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson
Henderson, Fabinho, Wijnaldum
Salah, Firmino, Mané

Bud på kampens profil:

Liverpool har umiddelbart overhånden i tirsdagens Champions League-opgør – selvom det udspilles på udebane. Sadio Mané sikrede Liverpool en spinkel 1-0-sejr over Norwich. Det eneste, som forhindrer den senegalesiske raket i at være den mest formstærke Liverpool-spiller, var den skadespause, han rendte ind i for nylig. Dermed er Sadio Mané et oplagt bud på en profil i tirsdagens Champions League-opgør, mens man dog aldrig bør overse Mohammed Salah i den sammenhæng.

Bud på kampens resultat:

Der er ingen tvivl om, at Atlético Madrid er i stand til i det mindste at tilkæmpe sig en uafgjort på eget græs. Liverpool er derimod i stand til at slå langt de fleste hold på en god dag. Sandsynligheden for, at Liverpool-mandskabet har en god dag tirsdag tynges dog af gæsternes tvivlsomme udebanehistorik i europæisk fodbold og det stramme kampprogram, mens Liverpool heller ikke ligefrem har blæst modstanderne ud af banen på det seneste.

Buddet på et resultat bliver derfor 1-1, som også må siges at være godkendt for de forsvarende Champions League-mestre, som dermed har en god mulighed for at sikre sig avancement til kvartfinalerne i returkampen på Anfield.

Kampen spilles tirsdag aften klokken 21:00 på Wanda Metropolitano i Madrid og skal dømmes af den polske dommer Szymon Marciniak. Kampen kan ses på TV3+ eller Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER