Fodbold nyheder

Beckhams Miami Spice

Af Torsten Brix

Efter seks års ventetid kan David Beckhams Inter Miami nu debutere i MLS-ligaen, men hvad er det egentlig for en størrelse… Indkast.dk har kigget nærmere på denne meget specielle fodboldklub.

Article image

Hvis man befinder sig i Miami og kører længere mod nord, finder man den mindre by Fort Lauderdale. Her er turismen og larmen mindre, men måske bliver det lidt anderledes i fremtiden. For netop i denne by har superstjernen David Beckham valgt – i hvert fald de første to sæsoner – at placere hjemmebanen for den nyetablerede klub… Inter Miami.

Her har klubejerne blandt andet med den vanvittige rige Masayoshi Son valgt, at klubben skal slå sig ned ikke langt fra Miamis lufthavn, så de mange investorer meget let kan komme til kampene i klubben, som Son der har tjent hundredevis af millioner i den teknologiske industri i Japan.

Det er her, at fansene længe har set frem til, at projektet ”skulle gå i luften”, og de har udvist stor tålmodighed. De tre fan-grupper The Siege, Vice City 1986 og Southern Legion mødte således op til den første ungdomskamp i den nye klub og skabte en unik stemning til U/13-kampen imod Jacksonville Armada.

Kampen blev også blæst voldsomt op i medierne – ligesom David Beckham er blevet et utal af gange, når han har været på sponsorjagt rundt om på hele jordkloden, og imens har træner Diego Alonso fra Uruguay forsøgt at skabe et sportsligt stærkt grundlag, hvilket har været en stor opgave ligesom mange af tingene omkring etableringen af klubben.

Men i denne klub er træneren eller spillerne ikke de kendte – det er David Beckham, og sportsdirektøren Paul McDonough har tidligere sagt, at klubben ikke hed Inter Miami, men David Beckhams Inter Miami.

Udover navnet Beckham har klubben også brugt den store erfaring fra den tidligere Manchester United-spiller, der har været med at bestemme meget i forhold til træningsforhold… jah… sågar hvordan omklædningsrummene skulle indrettes. Beckhams kontor er i øvrigt indrettet sådan, at han meget let kan komme hurtigt til sit privatfly i den nærliggende lufthavn samtidigt med, at han fra det store glasparti har et stort overblik over klubbens træningsanlæg.

Herfra kan medejer Beckham se en trup uden de helt store profiler, selvom mange store spillere har været rygtet til klubben. Af den 26-mand store trup er godt halvdelen forholdsvis ukendte amerikanske spillere, mens resten er sammensat af flere forskellige nationaliteter med flest fra Sydamerika.

Det er disse spillere, der skal udleve den drøm, der startede i november 2012, hvor MLS-kommisæren Don Garber annoncerede, at MLS-ligaen var interesseret i at få et nyt hold i ligaen fra Miami. Nu kommer det til at ske med fire års forsinkelse især pga. store problemer med at finde en location til et stadion i det turistede område, men måske har det været hele ventetiden værd. Det må tiden vise. Altså hvor spicy det ender med, at Beckhams Miami Spice bliver…Mere om Inter Miami

Relaterede artikler

Optakt

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik