Fodbold nyheder

Ancelotti + Richarlison = succes

Af Torsten Brix

Hvor kan det ende i ”den blå del af Liverpool”…? Efter de har fået en italiener, der ikke kommer i træningsdragt…

Article image

De to mest formstærke hold i Premier League for tiden kommer fra Liverpool… Denne kendsgerning kommer nok bag på mange, altså ikke at Liverpool klarer sig godt, men at Everton faktisk er det hold, der har lavet næstflest point, efter Carlo Ancelotti er kommet til Premier League – det er vel en smule overraskende…?

Kun umenneskelige Liverpool har lavet flere end de 14 point, som Everton har lavet under den italienske fodboldboss, der også har ændret meget på holdet i denne periode. Systemet er ændret fra Marco Silvas 5-4-1-formation til Ancelottis klassiske 4-4-2-opstiling.

Her har de to angribere – Richalison og Calvert-Lewin – nydt godt af kanterne med hurtigløberen Theo Walcott og brasilianske Bernard. Så Everton har fået den omvæltning, som de havde håbet på, da Farhad Moshiri valgte at give Ancelotti et tilbud, som ”han ikke kunne sig nej til”.

Moshiri var ellers blevet rådet til at hente en yngre og mindre erfaren manager, som gerne ville gå i træningsdragt. Sådan gik det ikke, og seks uger senere har det vist sig at være den rigtige beslutning – altså at ansætte Ancelotti.


Ny stil på Gwladys Street
Ancelotti kom til klubben, efter den midlertidige løsning med Duncan Ferguson ellers havde været god og givet et frisk pust til klubben – især i offensiven. Det trængte den også til, efter Silva kun ville spille med en angriber, og før ham ønskede Sam Allardyce at holde bolden i egne rækker, Ronald Koeman mistede spillernes tillid og Roberto Martinez ønskede langt fra at spille i en 4-4-2-opstilling.

Så Ancelotti – med tyve års erfaring – er kommet til og har fået succes med at spille 4-4-2 samt hans ønske om at satse på unge spillere som de to føromtalte angribere. Efter blot et par træninger var Ancelotti ikke i tvivl om, at Calvert-Lewin skulle have meget større tillid, og det har vist sig at være en god ide.

Calvert-Lewin har nu lavet 11 Premier League-mål i denne sæson, hvilket er det højeste antal for en engelsk spiller i Everton siden Kevin Campbell i 1999/00. Udover Calvert-Lewis har Richarlison også været meget godt kørende i Everton-angrebet. Brasilianeren har lavet syv Premier League-mål i de sidste 13 kampe. Det bliver en meget spændende duo at følge…

Udover i angrebet kunne Mason Holgate også være en spændende spiller for fremtiden, men han er i hård konkurrence i det centrale forsvar med Yerry Mina og Michael Keane. En fremtid hvor der næppe bliver spillet med så mange lange bolde som tidligere – så der blæser nye vinde omkring Gwladys Street.

Mere om Richarlison

Mere om Everton

Optakt

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik