L. Moura (78), S. Heung-Min (87)
J. Stephens (12), S. Long (34), D. Ings (72)
Mads Sigh Lund Andersen

Saints imponerer, Tottenham vinder

Selvom Saints var det bedste hold i store dele af kampen vandt Tottenham i dag i FA Cuppen.
Tottenham og Southampton mødtes i dag i en fjerde runde omkamp i FA Cuppen efter kampen på St. Mary’s endte 1-1 med en sen udligning fra Sofiane Boufal. Southampton har ikke været gode, når du har været på besøg hos Tottenham, siden de kom tilbage til Premier League i 2012. Her har Tottenham nemlig vundet syv ud af otte hjemmekampe imod Southampton. 1-1-kampen i sidste uge var Southampton dog rigtigt godt med i kampen, så en Tottenham-sejr var ikke så sikker, som statistikken foreslår.

Southampton startede kampen rigtigt godt, og så ud til at have meget selvtillid. På trods af gæsternes gode spil var det dog hjemmeholdet – Tottenham – der kom foran. Ndombele fik bolden på kanten af feltet efter Sessegnon ikke kunne få afsluttet. Ndombeles afslutning blev afrettet af Stephens som uheldigvis blev tilskrevet målet, 1-0 til Tottenham på et selvmål.

Saints’ dominans skulle dog ikke gå helt til spilde, da de fik udlignet efter 34 minutter. Her afsluttede Redmond mod målet, og Lloris kunne ikke parere bolden ordentligt væk, og derfor kunne Shane Long nemt sende bolden i mål, og så stod det 1-1.

7 minutter før pausen skete der et slemt uheld, da James Ward-Prowse stødte sammen med Sessegnon. Ward-Prowse blev kørt ud på en båre, og så ud til at have fået en meget slem knæskade. Mere skete der ikke før pausen, og dermed stod det 1-1 efter de første 45 minutter.

I anden halvleg var det mere Saints-dominans, hvilket de i denne halvleg kunne omsætte til en føring. Redmond lavede et fantastisk løb ned ad højre side på et kontraangreb, spillede den på tværs til Ings, der lagde bolden til rette, og sparkede den over i det lange hjørne, 2-1 til Southampton.

Føringen skulle dog ikke holde længe. Lucas Moura og Dele Alli lavede en hurtig et-to, og Lucas tog et godt træk forbi Vestergaard, og sendte bolden forbi Saints-målmanden - dermed var Tottenham tilbage i kampen.

Tottenham fortsatte deres momentum, og fik også scoret til 3-2, 10 minutter senere da Son blev nedlagt i feltet efter flot kombinationsspil af Spurs. Son eksekverede selv straffesparket, og så var Tottenham foran igen uden at have spillet specielt imponerende i hele kampen. Efter scoringen formåede Spurs at køre sejren forholdsvist sikkert hjem, og er dermed videre til femte runde i FA Cuppen, mens Saints er ude.