Fodbold nyheder

Messi:
Guardiolas system overraskede mig

Af Mads Sigh Lund Andersen

Messi blev overrasket over Guardiolas falske nier system, som blev brugt i en El Clasico imod Real Madrid.

Article image
Ritzau-Scanpix

Messi har nydt meget succes i Barcelona, og specielt under Guardiola havde Messi stor succes, hvor Barcelona vandt ”The Treple” – La Liga, Copa del Rey og Champions League i en sæson. I denne periode introducerede Pep Guardiola mange specielle taktikker til Barca-holdet heriblandt systemet med den falske nier.

- Jeg kan huske, at det var en overraskelse for mig, fordi jeg blev kaldt ind dagen før kampen, og blev sendt ned på Guardiolas kontor, og han fortalte, at han havde set mange Madrid kampe, som han gjorde med alle modstandere. Han havde snakket med Tito Vilanova, og de havde tænkt på at bruge mig som en falsk nier. Han ville sætte Samuel (Eto’o, red.) og Thierry Henry på ydersiden, og jeg skulle spille som nier.

- Jeg skulle ikke forblive på toppen, men jeg skulle i stedet gå ned og spille sammen med midtbanen. Ideen var, at Madrids midterforsvarer ville følge efter mig, og vores to wings skulle løbe i dybden. Det var faktisk sådan, at en af Henrys mål blev scoret. Det var en overraskelse for os og Madrid, sagde Messi til Goal.

Mere om Lionel Messi

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik