Arsenal - Manchester C

England: Premier League
Arsenal
Emirates StadiumFuld tid0-3Tilskuere: 60.031
Manchester C K. De Bruyne (2), R. Sterling (15), K. De Bruyne (40)
LineupReferatVideo

Spil:
Arsenal vs. Manchester City

Af Torsten Brix

Rundens gigantiske Premier League opgør udspiller sig i aften, hvor Arsenal på Emirates Stadium byder de forsvarende mestre fra Manchester City op til dans.

Article image
Ritzau-Scanpix

Arsenal vandt deres seneste opgør mod West Ham, som både var Freddie Ljungbergs første sejr som Arsenals manager, men også Arsenals første sejr i Premier League siden den 6. oktober. Bettingbåden forventer nu en målrig kamp imod Manchester City og vil du spille på kampen kan du her finde nogle gode jetbull bonus

Selvom Arsenal har været, eller måske stadig er, i en krise, så er det aldrig gået udover deres offensiv. Arsenal scorer stadig masser af mål og selv nyindkøbte Pepé kom igang senest mod West Ham. Blot to kampe i dette års Premier League har de undladt at score og begge kampe har været på udebane. På Emirates er det blevet til 14 mål i otte kampe. Arsenals forsvar er dog stadig piv åbent, som det har været i flere sæsoner. De har lukket hele 24 mål ind i deres 16 kampe, hvilket er alt for mange hvis man vil være et tophold.

Modstanderne fra Manchester City har efter deres standarder også ramt en mindre krise. Blot fire point er det blevet til i de sidste tre kampe. Deres helt store problem er uden tvivl deres defensiv. De har ikke kunne holde clean sheet i deres seneste ti kampe, hvilket er langt fra deres standarder fra sidste sæson, hvor man havde flere clean sheets end indkasseret mål. Savnet af deres midterforsvar Laporte er kæmpe stort, men senest måtte man også se Stones udgå med en skade.

Derfor er det nærmest sikkert, at Otamendi og Fernandinho skal danne makkerpar i midterforsvaret, og her er der ikke meget fart, når de skal op imod Aubameyang, Pepé og Lacazette. Men ligesom for Arsenal, så er det ikke mål holdet savner. De har nemlig scoret hele 44 mål i deres 16 kampe i Premier League og selvom Aguero stadig er ude med en skade, så har Gabriel Jesus fået gang i målscoringen.

Op til kampen var der i øvrigt ballade omkring superstjernen Mesut Özil, som kritiserede Kina. Dette fik flere af Arsenals tilhængere i Kina til at brænde deres Özil-trøjer, da de ikke er tilfreds med hans åbenlyse kritik af landet. Han er ikke den mest frembrusende person på de sociale medier, men han har alligevel været ude i fredags og kritisere den nordvestlige del af det asiatiske land, hvor han kalder dem for krigere, der modstår forfølgelse. Han mener ikke, at regionen behandler muslimerne særlig pænt, og det forsøgte han at råbe op, men det har kun fået konsekvenser for ham selv.

Det er på det sociale medie Weibo, hvor Mesut Özil har omkring fire millioner kinesiske følgere, og de har i de seneste dage været ude dele deres skuffelse over ham. Mange af fansene mener, at han burde fokusere mere på fodbolden end på, hvad der sker ude i verden. Desuden har flere delt videoer og billeder af trøjebrændingerne.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik