Martinelli (60), N. Pépé (66), P. Aubameyang (69)
Torsten Brix

Otte gyldne Arsenal-minutter

Nye spillere redder ”The Gunners” i London-opgør mod kriseramte West Ham.
Inden mandagens Premier League-kamp imod West Ham talte den midlertidige manager – Freddie Ljungberg – om, at Arsenal stadigvæk kunne nå at slutte i den eftertragtede ”Top 4”, og efter London-opgøret kan den svenske manager måske begynde at tro på det. Ved pausen var Arsenal nede med 0-1 til bundholdet West Ham, men det hele blev vendt på hovedet på otte gyldne Arsenal-minutter.

West Ham-føringen kom efter forsvareren Angelo Ogbonna havde vist langt større vilje end Granit Xhaka og Calum Chambers. Sidstnævnte dannede i øvrigt det centrale forsvar sammen med Sokratis, og dermed var det helt forandret i forhold til sidste kamp imod Brighton, hvor David Luiz og Shkodran Mustafi udgjorde det centrale forsvar. Mod Brighton tabte Arsenal med 1-2, og den defensive ændring virkede ikke til at have hjulpet meget, men efter en times spil fik ”The Gunners” dog udlignet.

Kieran Tierney blev skadet i første halvleg og blev erstattet af Sead Kolasinac, der lagde op til den unge brasilianer Gabriel Martinellis første Premier League-mål. Få minutter senere scorede rekordindkøbet Nicolas Pepe til 2-1, hvilket var et flot et af slagsen – helt oppe i målhjørnet – inden topscoreren Pierre-Emerick Aubameyang scorede Arsenals tredje mål på otte minutter til slutresultatet 3-1.

Inden kampen havde Arsenal siden slutningen af oktober spillet imod Crystal Palace, Liverpool, Wolverhampton, Guimaraes, Leicester, Eintracht Frankfurt, Norwich og Brighton – uden at vinde. Sidste Premier League-sejr kom 6. oktober, men på otte gyldne Arsenal-minutter vandt de London-opgør og sendte endnu mere pres på West Ham-manager Manuel Pellegrini.