Fodbold nyheder

Ustoppelige Leicester

Af Patrick Caglar

Leicester ligger efter en forrygende start på sæsonen på andenpladsen i dette års Premier League.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mange husker nok Leicesters magiske 15/16-sæson hvor de tog fusen på alle, og højst overraskende vandt Premier League. Siden den sæson, har Schmeichel og co. henholdsvis fået en 12 plads i 16/17-sæsonen, en niendeplads i 17/18-sæsonen, samt endnu en niendeplads i den seneste sæson. Disse slut placeringer kan dog hurtigt blive skiftet ud med en markant højere placering i år. Leicester ligger nemlig øjeblikkeligt på en imponerende anden plads i ligaen, og for tiden ser klubben fra det midt engelske ustoppelige ud. Klubben har vundet de seneste seks kampe, hvor man ovenikøbet blev historiske, ved at hive historiens største udesejr hjem mod Southampton den 25 oktober på hele 0-9.

Den øjeblikkelige succes kan skyldes mange faktorer, men tilgangen af Brendan Rodgers som manager har løftet klubben op til et niveau man ikke har set siden den tidligere nævnte 15/16 sæson. Manageren tog over i februar i år, og har med sin taktiske evner fået skabt et solidt forsvar samtidig med, at stjernen Jamie Vardy aldrig har set bedre ud. Angriberen er således pt topscorer i ligaen med imponerende 13 mål i 14 kampe. Endvidere så er Leicester det hold i Premier League der har lukket færrest mål ind hvor der kun er blevet inkasseret ni mål i 14 kampe.

Succesen kommer endda oven på, at man i sommer valgte at sælge deres største forsvarsgenerel Harry Maguire til Manchester United for omkring 700 millionær danske kroner. Dette er også imponerende taget i betragtning af, at man ikke valgte at erstatte ham med en udefra. Her er det således kernen fra sidste sæson, samt et par nye folk der oftest har været henvist til bænken, der har bevist sit værd.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik