Tobias Mølgaard Sørensen

Optakt: Chelsea-West Ham

London-derbyet vil kunne få ”The Blues” tilbage på rette spor i Premier League, og West Ham skal forsøge at skrabe point sammen for at komme længere væk fra nedrykningsstregen.
Kommentar
West Hams manager, Manuel Pellegrini, går presset ind til endnu et London-opgør, hvor han med et nederlag kan risikere at få sparket. Frank Lampard møder sin tidligere arbejdsgiver, hvor han spillede i syv år inden skiftet til Chelsea i 2001.

Begge hold tabte i sidste weekend, og det virker til, at Chelsea har lettere ved at rejse sig fra deres 1-2-nederlag til Manchester City. Omvendt har West Ham været skidt kørende i en længere periode, og det er derfor, sædet brænder under Manuel Pellegrini.

Spillerne fandt dog det gode spil frem i slutminutterne mod Tottenham, hvor de scorede to mål. Hvis de kan kanalisere det spil over i Chelsea-kampen og få det til at fungere i mere end ti minutter, vil de kunne presse Lampards tropper på Stamford Bridge.

West Ham har ikke fået en sejr på ”Broen” siden 2002, og det var blandt andet Jermain Defoe, som bar holdet frem i den periode. Frank Lampard var selv på banen i det opgør sammen med Jesper Grønkjær og den italienske legende Gianfranco Zola. Chelsea har dermed vundet 10 af de seneste 14 møder på hjemmebane mod ”The Hammers”.

Hvis kampen blev spillet på Olympic Stadium, havde de større chance for at ryste Chelsea, da de har vundet tre af de seneste fire møder der.

Fraværet af Tammy Abraham bliver ikke et stort slag for Chelsea, da belgiske Michy Batshuayi vil gå ind og overbevise sin manager om, at han er klar til at spille flere kampe fra start. Det store spørgsmål er, om han kan fungere sammen med Christian Pulisic.

Skader og karantæner
Chelseas Tammy Abraham fik et slag på hoften i onsdagens Champions League-opgør, der gør ham tvivlsom til West Ham-kampen. Desuden er Antonio Rüdiger, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi og Ross Barkley endnu ikke blevet klar til at komme i aktion.

West Ham må fortsat undvære Lukasz Fabianski i målet og den vigtige Manuel Lanzini på midtbanen. Desuden er Issa Diop ude med karantæne, efter han fik sæsonens femte gule kort mod Tottenham sidste weekend.

Kampens profil
Chelsea kommer til at være dominerende i opgøret, og Mason Mount kan blive en afgørende faktor for sit hold i lørdagens opgør. Han kan komme til at udnytte sin teknik, hurtighed og hurtige spilopfattelse mod en langsom og desorienteret West Ham-defensiv. Desuden vil Pulisic og Batshuayi tiltrækker en del opmærksomhed, hvilket vil give ham mere plads på banens sidste tredjedel.

Kampens resultat
Alt efter hvordan West Hams tilgang bliver til kampen, så spår Indkast.dk en sikker Chelsea-sejr. De vil kunne vinde med to eller tre mål - 2-0 eller 3-1. Selvom flere af Chelsea-spillerne spillede i onsdagens Champions League-kamp i Spanien, forventes de ikke at gå ned i niveau.

Kampen dømmes af Jon Moss, men bliver ikke vist i fjernsynet. Den kan dog ses tidsforskudt på Viaplay.