Fodbold nyheder

MARCA:
Zidane-projekt er tilbage på skinner

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Real Madrid-træneren har fundet det gode spil frem, og hans hold ligger side om side med Barcelona i toppen af La Liga.

Article image
Ritzau-Scanpix

Flere spanske medier deler roser ud til franske Zinedine Zidane, der virker til at have fået rettet op på den svigende sæsonstart, og hovedstadsklubben er igen en magtfaktor i toppen af spanske klubfodbold. Der er kommet ro på efter det skuffende nederlag til Mallorca i midten af oktober, hvor oprykkerne vandt 1-0.

Ugen forinden var de tæt på at smide en stor føring mod Granada på hjemmebane og få dage før, spillede holdet uafgjort med belgiske Club Brügge i Champions League. De resultater fik flere til at spekulere i, at Zidane vil få sparket og den tidligere træner, José Mourinho skulle overtage styringen.

Real Madrids sidste fem kampe er endt med fire sejre og en uafgjort, og de har en målscorer på 16-0. Spanske MARCA er imponeret over, at Zidane har formået at stoppe den store defensive blødning, hvor man førhen i sæsonen lukkede alt for mange mål ind. Desuden har Zidane fået gang i flere af de unge profiler, blandt andet Rodrygo, der har scoret fire af de 16 mål.

De scorede 19 mål i de første 12 kampe, og nu er det 15 mål i de sidste fire kampe, og det betyder, at holdet har fordoblet målgennemsnittet fra 1,56 pr. kamp til 3,75. Den belgiske målmand Thibaut Courtois har holdt nullet i 543 minutter, og han slår Keylor Navas' rekord i klubben. Navas rykkede i sommer til PSG, da det lignede, at Zidane ville satse på den 27-årige belgier.

Zidanes næste store projekt er at få gang i Eden Hazard, der endnu ikke har vist sit topniveau. Han plejer at bidrage med både scoringer og assister, men den belgiske stjerne står stadig kun noteret for en enkelt scoring i La Liga.

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik