Fodbold nyheder

Zanka bryder tavsheden i militærtrøje-sag

Af Obaida El-Itr

Mathias Zanka Jørgensen kunne ikke nå at tage den helt korrekte beslutning på 45 minutter, siger han.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mathias Zanka Jørgensen udtaler sig for første gang omkring den omtalte militærtrøje-sag, hvor danskeren og resten af Fenerbache-truppen viste deres støtte til det tyrkiske militær ved at iklæde sig opvarmningstrøjer med budskabet ”Fædrelandet er jer taknemmelig".

Situationen har skabt en del debat i den danske offentlighed, og mange har kritiseret den danske defensivspiller for at gå med til at iføre sig trøjen. Nu bryder hovedpersonen tavsheden i et interview med DR.

- Da jeg ser trøjen første gang, så tænker jeg selvfølgelig 'Hvad betyder det her?', og det er det første spørgsmål, som jeg prøver at få stillet de tyrkiskkyndige i omklædningsrummet. Jeg prøver at få svar på, hvad det er, og de forklarer, at det er en generel hyldest til det tyrkiske militær, fortæller Mathias Zanka Jørgensen til DR Sporten.

- Jeg vidste godt, at det her var et stort dilemma. Men det er svært at skulle nå at tage den helt korrekte beslutning på 45 minutter på vej ind til kamp. Der var så mange ting at tænke på, før jeg kunne beslutte mig for den rigtige måde at gøre det på, siger Fenerbache-profilen.

- Jeg tror også, jeg efterfølgende brugte op til en uge på at tænke det hele igennem igen og igen. Hvad kunne jeg have gjort? Hvad kunne jeg have sagt? Alle mulige scenarier. Selv på nuværende tidspunkt er jeg ikke kommet frem til nogen klar konklusion på, hvordan jeg skulle have gjort det anderledes.

Tyrkiet indledte en militær offensiv i Syrien for cirka en måned siden. De tyrkiske landsholdsspillere har i to tilfælde lavet en militærsalut. Uefa har bekræftet, at de undersøger sagerne.

Mere om Mathias "Zanka" Jørgensen

Mere om Fenerbahçe

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik