Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
R. Silva (4), Pizzi (85)
M. Depay (70)
Daniel Fisker

Optakt: Benfica - Olympique Lyon

Onsdag aften skal Olympique Lyon med en ny træner i spidsen forsøge at tage point fra et efterhånden desperat Benfica-mandskab.
Kommentar:

Benfica er kommet særdeles skidt fra land i denne Champions League-sæson, hvor portugiserne foreløbig har tabt til Zenit Skt. Petersborg og RB Leipzig. Benfica må således ikke tabe, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at gå videre fra gruppespillet. Benfica er dog uden tvivl hæmmet af, at flere stamspillere er ukampdygtige.

Benfica undgik de helt store hold, da der i august blev trukket lod til gruppespillet i Champions League. Portugiserne har dog som sagt ikke formået at udnytte de forholdsvis overkommelige modstandere, selvom Benfica har tilkæmpet sig 18 point efter syv kampe i den portugisiske Primeira Liga.

Olympique Lyon besejrede derimod RB Leipzig før landskampspausen, hvorfor de har lige så mange point som Zenit på førstepladsen. Den sydfranske klub leverede dog en miserabel start på sæsonen i Ligue 1, hvilket kostede den nu forhenværende træner Sylvinho pladsen i trænerstolen.

Sylvinho blev i løbet af landskampspausen erstattet af den erfarne træner Rudi Garcia, som blandt andet har ført Olympique Marseille til finalen i Europa League. Ansættelsen af den 55-årige franskmand faldt dog ikke i god jord hos klubbens fans, hvilket weekendens 0-0-kamp mod Dijon ikke ligefrem har hjulpet på. Den tidligere Ligue 1-vinder skal nu forsøge at bevise sit værd mod Benfica.

Karantæner og skader:

Benfica har en omfangsrig skadesliste, som desværre for portugiserne også indbefatter flere stamspillere. Skadeslisten lyder på Andre Gomes Almeida, Andreas Samaris, Germán Conti, Florentino og Chiquinho, mens Ljubomir Fejsa og Tomás Tavares er tvivlsomme.

Den eneste, som Olympique Lyon må undvære, er forsvarsspilleren Fernando Marcal.

Forventede startopstillinger:

Benfica (4-2-3-1):
Vlachodimos – Tavares, Dias, Jardel, Grimaldo – Fejsa, Pires – Pizzi, Taarabt, Vinicius – Seferovic.

Olympique Lyon (4-3-3):
Lopes – Tete, Marcelo, Denayer, Marcel – Mendes, Toussart, Aouar – Cornet, Dembele, Traore.

Bud på kampens profil:

Memphis Depay var ukampdygtig i weekenden, men noget kunne tyde på, at den hollandske Lyon-profil kan komme i aktion onsdag aften. Foreløbig må sydfranskmændene dog sætte deres lid til topscoreren Moussa Dembélé, som også er et umiddelbart oplagt bud på en profil, hvis den nye Lyon-træner Rudi Garcia formår at bevise sit værd i Portugal.

Bud på kampens resultat:

Der er ingen tvivl om, at det pressede Benfica-mandskab kommer til at bide fra sig i aftenens opgør mod Olympique Lyon. Vi tror dog på, at Rudi Garcia kommer til at løfte sit nye mandskab til at fortsætte Benficas dårlige Champions League-resultat. Buddet på et resultat bliver herfra 1-2.

Formkurve:

Benfica: V-T-V-U-V
Olympique Lyon: U-T-V-T-U

Seneste kampe for Benfica:

18.10.19: CD Cova da Piedade – Benfica: 0-4 (Taca de Portugal).
02.10.19: Zenit – Benfica: 3-1 (Champions League-gruppespillet).
28.09.19: Benfica – Setubal: 1-0 (Primeira Liga).
25.09.19: Benfica – Guimaraes: 0-0 (Taca de Liga).
21.09.19: Moreirense – Benfica: 1-2 (Primeira Liga).

Seneste kampe for Olympique Lyon:

19.10.19: Lyon – Dijon: 0-0 (Ligue 1).
06.10.19: St. Etienne – Lyon: 1-0 (Ligue 1).
02.10.19: RB Leipzig – Lyon: 0-2 (Champions League-gruppespillet).
28.09.19: Lyon – Nantes: 0-1 (Ligue 1).
25.09.19: Brest – Lyon: 2-2 (Ligue 1).

Kampen spilles tirsdag d. 23/10 klokken 21.00 og kan følges på Viaplay. Kampens dommer er Ivan Kruzliak fra Slovakiet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER