Christian Kern Hansen

Optakt: Inter - Dortmund

Indkast.dk ser frem til det uhyre spændende opgør mellem Inter og Borussia Dortmund.
Kommentar:
Det er en særdeles interessant kamp der står for døren, når Inter onsdag aften tager imod Borussia Dortmund hjemme på San Siro. Inter og Dortmund er endt i "dødens gruppe" i dette års Champions League-gruppespil, hvor FC Barcelona og tjekkiske Slavia Prag også figurerer. Borussia Dortmund er startet bedst af de to mandskaber i den stjernespækkede gruppe, og ligger efter de to første kampe i gruppen nummer et med fire point. Modsat har Inter fået en sværere start på tilværelsen i den udfordrende gruppe, da de efter et skuffende 1-1-resultat hjemme mod Slavia Prag, og et knebent nederlag til FC Barcelona på Camp Nou ligger næstsidst i gruppen kun forårsaget af en bedre målscore end Slavia Prag.

Nok kan det være, at Borussia Dortmund ligger nummer et i gruppen, men spillemæssigt har italienerne bestemt set bedre ud end tyskerne. Dortmund har i det seneste stykke tid haft særdeles svært ved at kreere chancer, og har i mange kampe lignet et middelmådigt fodboldhold uden den helt store fantasi. Dortmund har ikke lignet sig selv de sidste par kampe, hvor man blot har fået en sejr ud af de sidste fire kampe i den hjemlige liga. Omvendt har Inter spillet fremragende hjemme i Serie A, samt spillet en særdeles overbevisende første halvleg på Camp Nou. I første halvleg mod FC Barcelona ligenede man simpelthen et internationalt tophold. Et mandskab der havde det ekstra at byde på. En status som man formentlig har hungret efter i den italienske storklub i mange år efterhånden, i det man de sidste ti år har haft svært ved at finde fordums styrke.

Kampen kan vise sig at blive særdeles afgørende for gruppens endelige udfald, da man forventer, at den catalanske mastodont erobrer førstepladsen i gruppen. Andenpladsen bliver formentlig en kamp mellem italienerne og tyskerne, og den kamp indledes for alvor i det indbyrdes opgør i midtugen.

Man kunne godt forestille sig, at Borussia Dortmund kommer til at være en smule mere afventende end det italienske hjemmehold, i det tyskerne i forvejen er noteret for tre point mere end Inter. Omvendt er Inter nærmest pisket til at slå Borussia Dortmund som følge af den pointmæssige sløje start i "dødens gruppe".

Forventede startopstillinger:
Inter: (3-5-2)
Handanovic-Godin-De Vrij- Skriniar- Candreva-Barella-Brozovic-Gagliardini-Biraghi-Lukaku-Martinez

Borussia Dortmund: (4-2-3-1)
Bürki-Piszczek-Akanji-Hummels-Schulz-Witsel-Weigl-Hazard-Brandt-Sancho-Reus


Skader og karantæner:
Borussia Dortmund:
Roman Bürki, ankelskade (tvivlsom til kampen)
Mario Götze, influenca (tvivlsom til kampen)
Paco Alcacer, akillesceneskade

Inter:
Alexis Sanchez, ankelskade
D´Ambrosio, skade ukendt
Stefano Sensi, lårskade

Bud på kampens profil:
Indkast.dk ser Inters argentinske angriber, Lautaro Martinez som en potentiel matchvinder. Argentineren lavede to mål så sent som i weekenden i 4-3-sejren på udebane over Sassuolo, og den vævre argentiner kan komme til at gøre ondt på et tungt Dortmund-forsvar bestående af Mats Hummels og Manuel Akanji.

Bud på kampens resultat:
Umiddelbart skulle de to hold være meget jævnbyrdige, men med de to mandskabers nuværende spillemæssige forfatning i mente, ser indkast.dk hjemmeholdet som en "lille" favorit. Indkast.dk tipper 3-1 til hjemmeholdet.

Formkurve:
Inter: V-V-V-T-T
Borussia Dortmund: U-U-V-U-V

Seneste kampe: Inter
25.september: Inter-Lazio 1-0 (Serie A)
28 september: Sampdoria-Inter 1-3 (Serie A)
2.oktober: FC Barcelona-Inter 2-1 (Champions League)
6.oktober: Inter-Juventus 1-2 (Serie A)
20.oktober: Sassuolo-Inter 3-4 (Serie A)

Seneste kampe: Borussia Dortmund
22.september: Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 2-2 (Bundesligaen)
28.september: Werder Bremen-Borussia Dortmund 2-2 (Bundesligaen)
2.oktober: Slavia Prag-Borussia Dortmund 0-2 (Champions League)
5.oktober: Freiburg- Borussia Dortmund 2-2 (Bundesligaen)
19.oktober: Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 1-0 (Bundesligaen)

Kampen fløjtes i gang onsdag aften klokken 21.00 på San Siro, og kan overværes på enten Viaplay eller tv-kanalen TV3Sport. Kampen dømmes af den engelske Premier League-dommer, Anthony Taylor.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER