Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodbold – og såler

Såler til fodboldstøvler – sådan undgår du skader.
Når vinteren trænger sig på, og det er tid til at træne på kunstgræs for fodboldspillere, døjer mange ofte med ondt i fødder, ben og ryg. Det kan skyldtes, at man bevæger sig fra naturgræs til kunstgræs, hvor gummiunderlaget kan være skyld i de smerter, der opstår. Faktisk viser det sig, at der er en meget simpel løsning på det problem. Læs med her, og find ud af hvordan du kan undgå skader eller ømhed efter træning.


Oplever du ubehag? Så vælg en indlægssål
I og med at fodboldstøvlen er lavet af plastik, giver den ikke særlig meget støtte, når foden udsættes for stød. Her er det oplagt at vælge en sål til fodboldstøvlen, som dermed er stødabsorberende og giver fodboldspilleren en bedre oplevelse på banen. Uanset om du oplever problemer udelukkende på kunstgræs, eller om du også oplever ubehag på naturgræs, er en sål en rigtig stor og god hjælp.

Karsten Høgh, som er indehaver af Fysio-shop.dk ApS, får ofte henvendelser fra kunder, der har brug for mere støtte i deres fodboldstøvler. Han udtaler, at ”I moderne fodboldstøvler er der ikke plads til normale sportsindlægssåler. Det er nødvendigt med ultratynde såler med stor støtte og funktionel affjedring for at aktivere fodens muskler hensigtsmæssigt.” Derfor skal man vælge den helt rigtige sål til fodboldstøvlen, ellers vil sålen ikke have optimal effekt under træningen.


Forskellige såler til forskellige smerter
Der kan være forskellige årsager til, at man oplever smerter. Det er f.eks. ofte, at Karsten Høgh oplever, at unge fodboldspillere med hælsmerter opsøger råd til, hvordan de kan undgå smerter. ”De klassiske problemer, vi ser i klinikken i forbindelse med fodbold, er fx smerter i og omkring hælens vækstzone, mens barnet vokser og er særligt fodboldaktiv (Mb. Severs Syndrom). Det kan også være smertefulde fodsåler, der er udtryk for overbelastning af svangsenen. Det kan en problematik omkring anormal fodstilling som platfod, hulfod eller klumpfod. Det kan være ømme og smertefulde achillessener. Disse tilstande kan udredes og behandles fx ved hjælp af indlægssåler som fx Globotec Comfort Fodbold og Redux heel 2".De forskellige såler fås i forskellige lag, hvilket gør, at man kan købe en sål, som kan afhjælpe det problem, man oplever, når man spiller fodbold.


Såler kan bidrage til en bedre træning
For især professionelle kan ømme fødder og ben bidrage til en lavere motivation til træningen. Derfor er det vigtigt at tage det problem seriøst. Smerter er ikke nødvendigvis altid lig med skader, men det kan i høj grad bidrage til en mere effektiv og motiveret spiller. Her er indlægssåler en simpel løsning, der har en kæmpe betydning under træning såvel som kamp. Slip for smerterne og opsøg en professionel forhandler, der kan hjælpe dig med at finde en tilpasset sål, som støtter dig under træning. Her vil de professionelle kunne vejlede dig, uanset om du er platfodet, hulfodet eller klumpfodet. En sål bidrager i alle tilfælde til stødabsorbering og mindsker risikoen for, at du har ømme ben og fødder på grund af fodboldstøvlen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER