Fodbold nyheder

Iwobi forklarer overraskende transfer

Af Daniel Fisker

Det var motivationen for at skabe sit eget navn i Premier League, der fik Alex Iwobi til at skifte fra Arsenal til Everton.

Article image

Det undrede mange, at Alex Iwobi forlod barndomsklubben Arsenal for at søge nye græsgange i Everton i 11. time af det engelske transfervindue. Den nu 23-årige nigerianer tog hul på tilværelsen i Arsenal, da han var otte år gammel. Han nåede at spille i alt 205 Arsenal-kampe, siden han fik sin debut på klubbens U18-hold, før han rykkede teltpælene op på Emirates Stadium.

Alex Iwobi stod efter sigende højest på Everton-manageren Marco Silvas sommerønskeliste. Det var da også en snak med manageren og fodbolddirektøren i Everton, Marcel Brands, der overbeviste Iwobi om, at det er i Everton, han kan udnytte sit potentiale.

- Jeg snakkede med manageren og Marcel, og de lokkede mig nærmest til klubben, udtaler Alex Iwobi til Everton TV. Tilbuddet var for attraktivt, til at jeg kunne afvise det.

- Manageren gjorde det klart, at der var en plads til mig. At holdet ville tage sig af mig. I bund og grund alt det, man gerne vil høre som spiller. Jeg har altid været mærket som ungdomsspiller i Arsenal, så jeg kan forhåbentlig skabe mit eget navn i Premier League, når jeg skifter til Everton, hvor jeg håber på at kunne skabe historie.

Alex Iwobi blev Evertons syvende og sidste sommerkøb, da han blev købt i Arsenal for 245 millioner kroner.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik